Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Elismerték a munkáját

Dr. Egresiné dr. Kiss Mária 30 éves közszolgálati munkája elismeréseként idén nyáron megkapta a Csorna Szolgálatáért Díjat, aminél számára talán még többet ér a képviselő-testület egyhangú szavazata, valamint az, hogy felterjesztette a jegyző. Mielőtt a paragrafusok ismerője lett, az újságírás gondolatával kacérkodott, de végül a pécsi joghallgatók egyetemi előkészítő táborában kötött ki. Esetében családi indíttatásról szó sem lehetett, hiszen édesanyja egyenesen ellenezte pályaválasztását, mert a katedrán szerette volna látni lányát, de azért az édesapa jónak tartotta az ötletet.
Dr. Egresiné dr. Kiss Mária a kötelező gyakorlati idő letöltése után maradt a városi tanácsnál, ahol gyámügyesként indult szakmai karrierje. A város gyámhatósági teendőit egyedül látta el, mivel akkoriban még nem működött külön családsegítő és gyermekvédelmi központ. A rendszerváltáskor már a titkárságon dolgozott, melyet sokkal nyugodtabb helynek érzett az előbbinél. Az önkormányzati rendszer kiépítéséhez rengeteg kompromisszumra volt szükség, mert a tanácsokat felszámoló munka néha  a vitát és az éjszakába nyúló ülésezéseket sem nélkülözte. Utólag visszatekintve örül annak, hogy részese lehetett ezeknek a történelmi változásokat előidéző folyamatoknak.  1991-ben az igazgatási osztály élére állt, és 2000-ben a gyesről visszatérő szakembert aljegyzőnek választották, amiből kifolyólag megbízatásainak köre még szélesebb lett.
Dr. Egresiné dr. Kiss Mária szerint akkor működik jól a hivatal, ha annak tevékenysége az ügyfeleknek fel sem tűnik, és az általa fontosnak tartott értékek megjelennek a képviselő-testület, valamint a városvezető munkájában is. A hivatali dolgozóknak az állampolgároktól kapott elismerés nagyon sokat ér, de ezért nekik sokat kell tenni. – Mi hatósági ügyeket intézünk, azaz jogokat és kötelezettségeket állapítunk meg, ebből pedig az következik, hogy nem mindenki elégedett a döntésünkkel. Fontos, hogy hitelesen adjunk tájékoztatást. Én mindig azt mondom a dolgozóknak, hogy a nemet is úgy kell tálalni, hogy azt is megköszönjék – fogalmazott a csornai aljegyző, akinek eredményes munkáját a városi díjjal szintén elismerték.
Beküldés dátuma: 2012. 09. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.