Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Eladónak, vevőnek egyaránt megéri a bababörze

A bababörze rögtön két problémára kínál megoldást: a nagyobb gyermekek szülei el tudják adni a nekik feleslegessé vált, de még jó minőségű, kinőtt holmikat, és azok az anyukák is jól járnak, akik egy-egy szezonváltáskor szeretnék felöltöztetni csemetéiket, mert olcsóbban jutnak gyermekruhákhoz, cipőkhöz.

Turiné Németh Rita három évvel ezelőtt, néhány kismama társával indította el a csornai bababörzét, mely olyan sikeres volt az anyukák körében, hogy idén tavasszal már a kilencedik találkozót szervezték meg. A négygyermekes édesanya maga is megtapasztalta, hogy a csemeték milyen hamar kinövik a kis ruhákat, melyek rövid idő alatt felhalmozódnak a háztartásban. Ugyanaz az anyuka lehet egyszerre eladó és vásárló is, mert bárki bérelhet asztalt a művelődési központ előterében, ahol kulturált körülmények között árusítja a kinőtt holmikat, miközben megtalálja a gyermekének szükséges ruhadarabokat. Az eladók tisztán, kivasalva hozzák el a ruhákat, amelyek között élvezet váloga­tni, de mégsem ürül ki a vásárlók pénztárcája.
A szervezők miután megtalálták azt a közönséget, amely szeretné eladni a feleslegessé vált ruhadarabokat, hirdetések, utcai plakátok révén szólították meg a lehetséges vásárlókat. Bölcsődékben, óvodákban, iskolákban és egyéb közintézményekben népszerűsítették a csornai bababörzét. Az internet adta lehetőségeket szintén kihasználták: megjelent a felhívás a közösségi oldalakon is.
 Az árusítóhelyen nemcsak az újszülötteknek szánt termékek találhatók meg, hanem egészen a kamasz korig kínálják a különböző öltözékeket. A börzén a várandós kismamáknak is érdemes körülnézniük, gondolva a születendő csecsemő szükségleteire. Rugdalózó, babakád, babakocsi, bébihordozó, autósülés, járóka és sok egyéb hasznos holmi talál itt gazdára. Turiné Németh Rita felhívta a figyelmet arra, hogy a börzén gyermekszobába való lakberendezési tárgyak, játékok és mesekönyvek is megtalálhatók. A szülők gyakran magukkal hozzák a gyermekeket, akik a helyszínen felpróbálhatják a cipőket, kabátokat. A termékek árát a kereslet-kínálat határozza meg, ezért a felek alkudni szoktak egymással.
– A börzéről mindenki elégedetten szokott távozni. Azok sem térnek haza üres kézzel, akik egy-egy konkrét terméket keresnek, mert látva a gazdag kínálatot, jól megrakott táskákkal mennek haza – fogalmazott a főszervező. Jó hír az anyukáknak, hogy amíg igény lesz rá, később is meg fogják tartani a csornai bababörzét.
Kocsisné Kiss Bernadett a vásár további előnyeiről beszélt. Szerinte a tavasszal és ősszel megrendezésre kerülő börze kiváló alkalom a kismamák, az anyukák közti kapcsolatteremtésre, tapasztalatcserére. A termékeiket kínáló árusokat nem a haszon-, hanem az örömszerzés motiválja. A kameránk előtt megszólaló anyuka harmadszor pakolta ki portékáit az asztalokra, és reméli, hogy a közeljövőben is részt vehet a csornai bababörzén.
Minden szülő arra törekszik, hogy a szükséges ruhadarabokat beszerezze gyermekeinek. Tóthné Molnár Bernadett arra biztatja az anyukákat, nyugodtan vásárolják meg a börzén a ruhákat, hiszen a kicsik olyan hamar kinövik, hogy az idő alatt nem használódnak el a holmik. Jó érzés továbbadni olyan kisgyermekeknek, akik esetleg kicsit hosszabb ideig viselhetik – tette hozzá az édesanya.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 04. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

DANUBIUS play