Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Együttes elképzelés hívta életre a rábapordányi közösségi teret

Pásztorné Szakács Gabriella polgármester az előzményekről ennyit mondott: Mivel a rábapordányi alapfokú oktatási intézmény évfolyamainak létszáma nem érte el a törvényben meghatározott keretet, ezért 2008-ban iskolafenntartási társulást hoztak létre  Bágyogszováttal. A csökkenő gyermeklétszám miatt az iskola földszintje megüresedett, de a település vezetése úgy gondolta, hogy ekkora épület nem működhet csak az alsó tagozattal, ezért valamilyen megoldás után néztek. Kapóra jött a még ebben az esztendőben, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett projekt. Miután Rábapordány elnyerte az IKSZT-címet, megindulhatott a tervezés. A teljes támogatási összeg áfáját az önkormányzat adta hozzá, s a beruházás mintegy nettó 14,5 millió forintot vett igénybe, eszközbeszerzésre pedig több mint 2,6 milliót költhettek. Munkabérekre és egyéb kiadásokra 4 és 2 millió forint körül jut. A 90 m2 alapterületű könyvtár és internet szoba két tanterem egybenyitásával valósult meg. Felújították a vizesblokkokat, és megtörtént a teljes akadálymentesítés. A fűtés korszerűsítése mellett részleges nyílászáró cserét hajtottak végre.
Igen nagy szükség volt a világos, fűtött helyiségre, mert Rábapordánynak nem volt kultúrháza. Eddig egészségmegőrző programokat és könyvbemutatókat tartottak, de itt találkozhatnak egymással az ifjúsági és szülői klub, valamint a többi helyi civil szervezetek tagjai is. A rendezvényekre nemcsak a rábapordányiakat, hanem a környékbeli érdeklődőket is várják. Az új Széchenyi-terv kiírásai között egyelőre nem találtak megfelelő pályázatokat, de abban bíznak, hogy  kisebb léptékű felhívás is meg fog jelenni valamilyen ide vágó témában, hiszen a vállalt kötelezettség szerint öt éven át programokkal kell megtölteni az épületet. Az átadott közösségi tér funkciójának lényege, hogy mások társaságában lehet olvasni, tanulni, táncolni, beszélgetni, előadásokat hallgatni, egészségmegőrző és prevenciós szűréseken részt venni.
Beküldés dátuma: 2011. 03. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.