Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egyre többeket érdekel az íjászat

Csombók Imre örül annak, hogy egyre több településen ismerik fel a lehetőséget az íjászatban, mert falunapokra és egyéb rendezvényekre hívják őket szerte a Rábaközben, sőt, még a Szigetközből is volt érdeklődés. A főszervező arról tájékoztatott, hogy nemcsak a környékről, de az egész megyéből érkeztek versenyzők a jobaházi lovas- és íjászpályára. A melegedőben zsíros kenyér és forralt borral pótolhatták leadott energiájukat az íjászok. A piciktől a nagyobbakig mindenki kipróbálhatta ügyességét az évköszöntő tradicionális bajnokságon, mert gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában hirdették meg az előzetes és helyszíni nevezést. A főszervező elmondta, hogy a Hanyi Táltoscsikók rendezésében lezajlott jobaházi íjászversenyen a találati pontszámok alapján alakult ki a résztvevők sorrendje: felnõtt férfi kategóriában  Kovács Zsolt   (Sopron), felnõtt nõi kategóriában Szakály Jánosné (Hegyeshalom)lett a legjobb, az ifjúságiak közül Kocsis Gergely (Hanyi Táltoscsikók)bizonyult a legügyesebbnek, a gyermek csoportból pedig Homor Ádám (Csorna) került ki győztesen. 
Kocsis Gergely civilben a csornai Széchenyi-iskola padjait koptatja, egyébként pedig a Hanyi Táltoscsikók Hagyományőrző Egyesület oszlopos tagja. Az ifjúsági kategória győztese azért kedveli az íjászatot, mert megnyugtató sport, és mindig nagyon jó társaság gyűlik össze a versenyeken.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 02.

Kapcsolódó hírek

  • Jövőre még nagyobb tempóra kapcsolnak: folytatódik a mellékutak felújítása

    Több kormányzati ciklus alatt lehet csak rendbe tenni azokat a mellékutakat, amelyek feltétlenül megértek a korszerűsítésre – véli Gyopáros Alpár, aki a térségben élők türelmét kéri, bízva abban, hogy jövő tavasszal újabb felhatalmazást kapnak a választópolgároktól a folytatásra, hisz szeretnének a munka végére érni.

További hírek