Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egyre többeket érdekel az íjászat

Csombók Imre örül annak, hogy egyre több településen ismerik fel a lehetőséget az íjászatban, mert falunapokra és egyéb rendezvényekre hívják őket szerte a Rábaközben, sőt, még a Szigetközből is volt érdeklődés. A főszervező arról tájékoztatott, hogy nemcsak a környékről, de az egész megyéből érkeztek versenyzők a jobaházi lovas- és íjászpályára. A melegedőben zsíros kenyér és forralt borral pótolhatták leadott energiájukat az íjászok. A piciktől a nagyobbakig mindenki kipróbálhatta ügyességét az évköszöntő tradicionális bajnokságon, mert gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában hirdették meg az előzetes és helyszíni nevezést. A főszervező elmondta, hogy a Hanyi Táltoscsikók rendezésében lezajlott jobaházi íjászversenyen a találati pontszámok alapján alakult ki a résztvevők sorrendje: felnõtt férfi kategóriában  Kovács Zsolt   (Sopron), felnõtt nõi kategóriában Szakály Jánosné (Hegyeshalom)lett a legjobb, az ifjúságiak közül Kocsis Gergely (Hanyi Táltoscsikók)bizonyult a legügyesebbnek, a gyermek csoportból pedig Homor Ádám (Csorna) került ki győztesen. 
Kocsis Gergely civilben a csornai Széchenyi-iskola padjait koptatja, egyébként pedig a Hanyi Táltoscsikók Hagyományőrző Egyesület oszlopos tagja. Az ifjúsági kategória győztese azért kedveli az íjászatot, mert megnyugtató sport, és mindig nagyon jó társaság gyűlik össze a versenyeken.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.