Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egyre nagyobb az érdeklődés a lovas versenyek iránt

A kapuvári ifj. Horváth József élvezte a hazai pálya minden előnyét, és sok szurkolóra számíthatott a Szent Anna-napi vigasságok és lovasnapok fogathajtó versenyén. Az első fordulóban az alap időn belül teljesített, de a második menetben becsúszott két verőhiba. A “C” kategóriás pontszerző rangadó a verseny legalsó foka – tájékoztatta  a laikusokat a kapuvári fogathajtó, aki két sárga kisbéri lóval szállt be a megmérettetésbe. A kancákat a 150-es nyomtávú, díjhajtásban használt fahintó elé fogta be. A Kapuvári Lóbarátok Köre Egyesület alapító tagja, ifj. Horváth József nemrég a szlovákiai Nagymegyeren második helyezést ért el, de rendszeres szereplője a környékben tartott falunapoknak is.
A hat évvel ezelőtt alakult, majd két esztendeje egyesületi formában működő Kapuvári Lóbarátok Köre a kezdetektől fogva megrendezi a Szent Anna-napi lovasnapokat. Sipőcz Attiláné szerint az idei volt a legnagyobb, hiszen a várossal közösen szervezték. A közönség ifjúsági, ugró, haladó, gyorsasági és ügyességi besorolásban láthatta a lovasokat, a fogathajtást pedig “C”kategóriában rendezték. A két napon át tartó rangadóra 30-35 vállalkozó szellemű versenyző nevezett be. A főszervező örömmel jegyezte meg: ahogy terjed a Szent Anna-nap híre, úgy egyre távolabbról érkeznek a résztvevők. Eleinte csak saját egyesületükből jelentkeztek a versenyzők, de a legutóbbi alkalommal a környező falvakból és városokból is eljöttek. A gyermekbarát programon gondoltak a kicsikre, akik ingyenes pónilovagláson vehettek részt, és ezenkívül arcfestés, valamint rengeteg játék várta őket.

Beküldés dátuma: 2011. 08. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.