Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egyre nagyobb az érdeklődés a lovas versenyek iránt

A kapuvári ifj. Horváth József élvezte a hazai pálya minden előnyét, és sok szurkolóra számíthatott a Szent Anna-napi vigasságok és lovasnapok fogathajtó versenyén. Az első fordulóban az alap időn belül teljesített, de a második menetben becsúszott két verőhiba. A “C” kategóriás pontszerző rangadó a verseny legalsó foka – tájékoztatta  a laikusokat a kapuvári fogathajtó, aki két sárga kisbéri lóval szállt be a megmérettetésbe. A kancákat a 150-es nyomtávú, díjhajtásban használt fahintó elé fogta be. A Kapuvári Lóbarátok Köre Egyesület alapító tagja, ifj. Horváth József nemrég a szlovákiai Nagymegyeren második helyezést ért el, de rendszeres szereplője a környékben tartott falunapoknak is.
A hat évvel ezelőtt alakult, majd két esztendeje egyesületi formában működő Kapuvári Lóbarátok Köre a kezdetektől fogva megrendezi a Szent Anna-napi lovasnapokat. Sipőcz Attiláné szerint az idei volt a legnagyobb, hiszen a várossal közösen szervezték. A közönség ifjúsági, ugró, haladó, gyorsasági és ügyességi besorolásban láthatta a lovasokat, a fogathajtást pedig “C”kategóriában rendezték. A két napon át tartó rangadóra 30-35 vállalkozó szellemű versenyző nevezett be. A főszervező örömmel jegyezte meg: ahogy terjed a Szent Anna-nap híre, úgy egyre távolabbról érkeznek a résztvevők. Eleinte csak saját egyesületükből jelentkeztek a versenyzők, de a legutóbbi alkalommal a környező falvakból és városokból is eljöttek. A gyermekbarát programon gondoltak a kicsikre, akik ingyenes pónilovagláson vehettek részt, és ezenkívül arcfestés, valamint rengeteg játék várta őket.

Beküldés dátuma: 2011. 08. 24.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.