Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Egyre fontosabb a környezetvédelem

ÖKO-napot rendeztek az elmúlt hét végén a csornai Széchenyiben, ahol nagy hagyománya van a környezetvédelem jegyében szervezett iskolai programoknak.

– Intézményünkben nagy hangsúlyt fektetünk a környezeti nevelésre. Több évtizedes környezet és egészségnevelési munkánk során rengeteg programot valósítottunk meg. Akciókhoz kapcsolódtunk, különböző versenyeken eredményesen szerepeltünk és a tanyaghoz kapcsolódva minden lehetőséget megragadtunk, hogy környezettudatosábbá váljanak a diákok – fogalmazott Balogh Katalin.
– 2019 szeptembere óta egy sikeres pályázat eredményeképpen ismét jogosultak vagyunk az ÖKO-iskola cím birtoklására. Mindezek mögött sok munka, elvégzett feladat van – mondta a földrajz és természetismeret tanár. Szerinte a közeli, illetve távolabbi jövőben fog kiderülni, hogy mennyire volt eredményes a munkájuk. Szemét mentes környezet kialakítása, szelektív hulladékgyűjtés, tiszta falak az iskolában, rendeltetésszerűen használt udvari berendezések, ez mind-mind a jelen kor feladatai közé tartoznak. – Remélem, hogy ráébredtek a környezetvédelem életbevágó fontosságára – tette hozzá a pedagógus.

Beküldés dátuma: 2019. 10. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek