Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egyiküknek sem kenyere a veszekedés

A második ciklusát töltő Dukai Miklós négy évtizednyi vasúti szolgálat után  mehetett nyugdíjba, s  ugyanazon esztendő őszén mindjárt újabb feladatot vállalt. Mint mondta, azért nem volt ez annyira váratlan, hiszen a KDNP tagjaként készült a közéleti szereplésre, s több választási fordulón tartotta a kapcsolatot az emberekkel, valamint terjesztette a szórólapokat. Úgy tűnik, tevékenységével elégedett volt a lakosság, mert tavaly megint őrá adták a voksukat.
A Trianoni emlékmű kialakításának története még Dukai Miklós egyházközségi elnöki korára vezethető vissza: A plébánia padlásán porosodó, korábban több helyen szolgált harang a majorok megszűnése után vált látszólag feleslegessé. Az elnök felvetette az akkori polgármesternek és kanonoknak, hogy Kapuváron is mementót kellene állítani az első világháborút lezáró békeszerződésről. Helyszínül a tűzoltószertár melletti parkosított környezet szolgált, s azóta itt tartják a kettős állampolgárságról szóló, sokaknak kudarcot jelentő népszavazással kapcsolatos megemlékezéseket. – Akik eljönnek, szívből teszik és örülnek, hogy ilyen emlékmű is van a városban – jegyezte meg a képviselő, aki a ‘90-es évek elején Zsebedics kanonok megkeresésére lépett be a kapuvári egyházközségbe. Nem egészen tíz év múlva a tisztújításon az addig képviselői tagként tevékenykedő Dukai Miklóst  világi elnöknek választották.  Ebbéli minőségében aktív részt vállalt az új plébánia építésével kapcsolatos  feladatokban, a katolikus óvoda elindításában, s legutóbb a Fő téri templom homlokzatáról lehulló kőgolyók helyreállításában. Mint önkormányzati tag hozzátetette: ha nézeteltérésbe kerülnek a képviselők, azt  nem a nagy nyilvánosság előtt teszik, hanem megpróbálnak a négy fal között megegyezni. – Nincs széthúzás, nincs veszekedés, amit meg kell oldani, megtesszük egymás között – folytatta Dukai Miklós. Körzetének legsürgetőbb feladatai közt említette a “tesze köz”gyalogjárdájának, útjának és csapadékvíz-elveztőjének a megépítését.  A Táncsics és Alsómező utcát összekötő, pár száz méteres poros út várja még a felújítást, továbbá EU-komfortossá kellene alakítani a MEDOSZ-pályánál lévő játszóteret. A képviselő továbbra is szorgalmazza a hatékony pályázatfigyelést, és amint lehetséges, ezek kihasználását a város érdekében.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.