Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egyéves mérleg a képviselői munkáról

Varga András egy esztendeje tagja a kapuvári képviselő-testületnek, és tavaly nagypéntek napján állt először kameránk elé. – Nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy amit akkor elterveztem, azt sikerült megvalósítani – jelentette ki a Fő téri felújítást és a parkok állapotát folyamatosan szemmel tartó képviselő. Hozzá is eljutottak azok az aggodalmaskodó hangok, amelyekkel a zöld területek csökkentése miatt reklamáltak a testületnél. Ezzel szemben a szakemberek azt tanácsolták, mindenki várja ki a végét, mert arányaiban nem csökken, sőt még több is lesz ezen területek aránya a városban. A képviselő szerint most, hogy éled a természet, valóban látszanak az ültetvények.
Varga András jó véleménnyel van a kapuvári képviselői munkáról, mert figyelembe veszik álláspontját. – Munkám során kizárólag a város érdekeit tartom szem előtt, de nem is kényszerültem arra, hogy pártpolitikai véleményt alkossak egy-egy döntéselőkészítés során – fogalmazott a „civilben” nyugdíjas köztisztviselő. Hozzátette: javaslatati rendre bekerülnek a bizottsági és testületi ülések témái közé. A megbeszélések előtt legalább egy hét áll a rendelkezésre, hogy a bizottsági tagok a szakemberekkel konzultáljanak. – Aki ismer, az tudja, hogy sportvénám van, ezen belül a labdarúgásért rajongok elsősorban, ezért öröm számomra, hogy a városi sportpályán komoly felújítási munkák indultak – beszélt a pályázati forrásból megkezdett beruházásról a képviselő. Sajnálja, hogy kevesebb összeg került a 2013-as költségvetésbe, de úgy véli, az intézmények működtetésére elgendő lesz. A kötelezően ellátandó feladatok kerültek az első helyre, és a fennmaradó pénzből kell megoldaniuk a többi kiadásokat, melyek idén jelentősen vissza lettek vágva. A közpénzzel takarékosan kell bánni – tette hozzá Varga András.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 03.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.