Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egyéves mérleg a képviselői munkáról

Varga András egy esztendeje tagja a kapuvári képviselő-testületnek, és tavaly nagypéntek napján állt először kameránk elé. – Nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy amit akkor elterveztem, azt sikerült megvalósítani – jelentette ki a Fő téri felújítást és a parkok állapotát folyamatosan szemmel tartó képviselő. Hozzá is eljutottak azok az aggodalmaskodó hangok, amelyekkel a zöld területek csökkentése miatt reklamáltak a testületnél. Ezzel szemben a szakemberek azt tanácsolták, mindenki várja ki a végét, mert arányaiban nem csökken, sőt még több is lesz ezen területek aránya a városban. A képviselő szerint most, hogy éled a természet, valóban látszanak az ültetvények.
Varga András jó véleménnyel van a kapuvári képviselői munkáról, mert figyelembe veszik álláspontját. – Munkám során kizárólag a város érdekeit tartom szem előtt, de nem is kényszerültem arra, hogy pártpolitikai véleményt alkossak egy-egy döntéselőkészítés során – fogalmazott a „civilben” nyugdíjas köztisztviselő. Hozzátette: javaslatati rendre bekerülnek a bizottsági és testületi ülések témái közé. A megbeszélések előtt legalább egy hét áll a rendelkezésre, hogy a bizottsági tagok a szakemberekkel konzultáljanak. – Aki ismer, az tudja, hogy sportvénám van, ezen belül a labdarúgásért rajongok elsősorban, ezért öröm számomra, hogy a városi sportpályán komoly felújítási munkák indultak – beszélt a pályázati forrásból megkezdett beruházásról a képviselő. Sajnálja, hogy kevesebb összeg került a 2013-as költségvetésbe, de úgy véli, az intézmények működtetésére elgendő lesz. A kötelezően ellátandó feladatok kerültek az első helyre, és a fennmaradó pénzből kell megoldaniuk a többi kiadásokat, melyek idén jelentősen vissza lettek vágva. A közpénzzel takarékosan kell bánni – tette hozzá Varga András.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.