Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egyéves mérleg a képviselői munkáról

Varga András egy esztendeje tagja a kapuvári képviselő-testületnek, és tavaly nagypéntek napján állt először kameránk elé. – Nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy amit akkor elterveztem, azt sikerült megvalósítani – jelentette ki a Fő téri felújítást és a parkok állapotát folyamatosan szemmel tartó képviselő. Hozzá is eljutottak azok az aggodalmaskodó hangok, amelyekkel a zöld területek csökkentése miatt reklamáltak a testületnél. Ezzel szemben a szakemberek azt tanácsolták, mindenki várja ki a végét, mert arányaiban nem csökken, sőt még több is lesz ezen területek aránya a városban. A képviselő szerint most, hogy éled a természet, valóban látszanak az ültetvények.
Varga András jó véleménnyel van a kapuvári képviselői munkáról, mert figyelembe veszik álláspontját. – Munkám során kizárólag a város érdekeit tartom szem előtt, de nem is kényszerültem arra, hogy pártpolitikai véleményt alkossak egy-egy döntéselőkészítés során – fogalmazott a „civilben” nyugdíjas köztisztviselő. Hozzátette: javaslatati rendre bekerülnek a bizottsági és testületi ülések témái közé. A megbeszélések előtt legalább egy hét áll a rendelkezésre, hogy a bizottsági tagok a szakemberekkel konzultáljanak. – Aki ismer, az tudja, hogy sportvénám van, ezen belül a labdarúgásért rajongok elsősorban, ezért öröm számomra, hogy a városi sportpályán komoly felújítási munkák indultak – beszélt a pályázati forrásból megkezdett beruházásról a képviselő. Sajnálja, hogy kevesebb összeg került a 2013-as költségvetésbe, de úgy véli, az intézmények működtetésére elgendő lesz. A kötelezően ellátandó feladatok kerültek az első helyre, és a fennmaradó pénzből kell megoldaniuk a többi kiadásokat, melyek idén jelentősen vissza lettek vágva. A közpénzzel takarékosan kell bánni – tette hozzá Varga András.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 03.

Kapcsolódó hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

További hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

 • Értékteremtő időutazás a családfakutatás

  Hazánkban tizennyolc általános és középiskolai tanár kapott arra lehetőséget, hogy idén februárban az ELTE-n tegye közkinccsé módszertani és tudományos eredményeit.

 • Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

  A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket.