Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egyensúlyközeli állapotba kell hozni a szervezetet

Varga Árpádné több mint tíz éve foglalkozik a szelídebb gyógymódokkal, amelyeket tanulmányaiból és tapasztalataiból meríti folyamatosan. Az igazi gyógyítást maga a szervezet végzi – tette hozzá a szakember, aki úgy gondolja, az öngyógyító mechanizmust kell erősíteni. A csornai természetgyógyász a szerteágazó területen belül a kineziológiával és a reflexológiával ismerkedett meg behatóbban. Mindemellett a masszázs néhány fajtáját is elsajátította. A reflexológia az emberi test szinte minden részére kihatással van, mert a megfelelő pontokra ható nyomással elindul a szervezet öngyógyító folyamata, melynek nemcsak az egészség megóvásában, hanem bizonyos betegségfajták megoldásában is szerepe lehet. A beteg részéről ehhez türelemre van szükség, mert  a természetes módszerekkel lassabban érik be az eredmény – fogalmazott Varga Árpádné.

Fontos, hogy az érintettek betegségüket ne ellenségnek tekintsék, hanem árulkodó jelnek fogják fel, mely a szervezet elleni helytelen cselekedetre figyelmeztet.
A holisztikus módszerek nemcsak a konkrét betegségre, hanem a teljes emberre összpontosítanak. Ilyen a kineziológia, mely tulajdonképpen izomteszteléses stresszoldás. Célja a múltbeli gátak, érzelmi kudarcok feloldása, ami által felszabadul a szervezet, mely elindítja az öngyógyító mechanizmusokat. A masszázst a nyugati orvoslás is elismeri és ajánlja. A klasszikus svéd típusú mellett különböző eszközöket igénylő fajtái vannak, mint az aromaterápiás, bio-, méz- és szeretetmasszázs. A tornagyakorlatokkal kombinált módozatokat szintén sok helyütt alkalmazzák. A vízkúra sokaknak hangozhat ismerősként, hiszen hazánkban többféle gyógyításra alkalmas fürdőhely található. A csornai nyugdíjas egyetem előadója szerint az ezekben rejlő gyógyerőt akkor lehet hatékonyan kihasználni, ha ismerjük az összetételüket és az ásványi anyagok szervezetre gyakorolt hatásait. A harmónia kialakításához segíti az embereket az érzelmekre alapozott zene- és táncterápia. A szakértő szerint mindegy, hogy ki melyiket választja, a lényeg, hogy az illető hasznára legyen, és hozzájáruljon egészsége megőrzéséhez.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.