Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egyensúlyközeli állapotba kell hozni a szervezetet

Varga Árpádné több mint tíz éve foglalkozik a szelídebb gyógymódokkal, amelyeket tanulmányaiból és tapasztalataiból meríti folyamatosan. Az igazi gyógyítást maga a szervezet végzi – tette hozzá a szakember, aki úgy gondolja, az öngyógyító mechanizmust kell erősíteni. A csornai természetgyógyász a szerteágazó területen belül a kineziológiával és a reflexológiával ismerkedett meg behatóbban. Mindemellett a masszázs néhány fajtáját is elsajátította. A reflexológia az emberi test szinte minden részére kihatással van, mert a megfelelő pontokra ható nyomással elindul a szervezet öngyógyító folyamata, melynek nemcsak az egészség megóvásában, hanem bizonyos betegségfajták megoldásában is szerepe lehet. A beteg részéről ehhez türelemre van szükség, mert  a természetes módszerekkel lassabban érik be az eredmény – fogalmazott Varga Árpádné.

Fontos, hogy az érintettek betegségüket ne ellenségnek tekintsék, hanem árulkodó jelnek fogják fel, mely a szervezet elleni helytelen cselekedetre figyelmeztet.
A holisztikus módszerek nemcsak a konkrét betegségre, hanem a teljes emberre összpontosítanak. Ilyen a kineziológia, mely tulajdonképpen izomteszteléses stresszoldás. Célja a múltbeli gátak, érzelmi kudarcok feloldása, ami által felszabadul a szervezet, mely elindítja az öngyógyító mechanizmusokat. A masszázst a nyugati orvoslás is elismeri és ajánlja. A klasszikus svéd típusú mellett különböző eszközöket igénylő fajtái vannak, mint az aromaterápiás, bio-, méz- és szeretetmasszázs. A tornagyakorlatokkal kombinált módozatokat szintén sok helyütt alkalmazzák. A vízkúra sokaknak hangozhat ismerősként, hiszen hazánkban többféle gyógyításra alkalmas fürdőhely található. A csornai nyugdíjas egyetem előadója szerint az ezekben rejlő gyógyerőt akkor lehet hatékonyan kihasználni, ha ismerjük az összetételüket és az ásványi anyagok szervezetre gyakorolt hatásait. A harmónia kialakításához segíti az embereket az érzelmekre alapozott zene- és táncterápia. A szakértő szerint mindegy, hogy ki melyiket választja, a lényeg, hogy az illető hasznára legyen, és hozzájáruljon egészsége megőrzéséhez.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.