Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egyensúlyközeli állapotba kell hozni a szervezetet

Varga Árpádné több mint tíz éve foglalkozik a szelídebb gyógymódokkal, amelyeket tanulmányaiból és tapasztalataiból meríti folyamatosan. Az igazi gyógyítást maga a szervezet végzi – tette hozzá a szakember, aki úgy gondolja, az öngyógyító mechanizmust kell erősíteni. A csornai természetgyógyász a szerteágazó területen belül a kineziológiával és a reflexológiával ismerkedett meg behatóbban. Mindemellett a masszázs néhány fajtáját is elsajátította. A reflexológia az emberi test szinte minden részére kihatással van, mert a megfelelő pontokra ható nyomással elindul a szervezet öngyógyító folyamata, melynek nemcsak az egészség megóvásában, hanem bizonyos betegségfajták megoldásában is szerepe lehet. A beteg részéről ehhez türelemre van szükség, mert  a természetes módszerekkel lassabban érik be az eredmény – fogalmazott Varga Árpádné.

Fontos, hogy az érintettek betegségüket ne ellenségnek tekintsék, hanem árulkodó jelnek fogják fel, mely a szervezet elleni helytelen cselekedetre figyelmeztet.
A holisztikus módszerek nemcsak a konkrét betegségre, hanem a teljes emberre összpontosítanak. Ilyen a kineziológia, mely tulajdonképpen izomteszteléses stresszoldás. Célja a múltbeli gátak, érzelmi kudarcok feloldása, ami által felszabadul a szervezet, mely elindítja az öngyógyító mechanizmusokat. A masszázst a nyugati orvoslás is elismeri és ajánlja. A klasszikus svéd típusú mellett különböző eszközöket igénylő fajtái vannak, mint az aromaterápiás, bio-, méz- és szeretetmasszázs. A tornagyakorlatokkal kombinált módozatokat szintén sok helyütt alkalmazzák. A vízkúra sokaknak hangozhat ismerősként, hiszen hazánkban többféle gyógyításra alkalmas fürdőhely található. A csornai nyugdíjas egyetem előadója szerint az ezekben rejlő gyógyerőt akkor lehet hatékonyan kihasználni, ha ismerjük az összetételüket és az ásványi anyagok szervezetre gyakorolt hatásait. A harmónia kialakításához segíti az embereket az érzelmekre alapozott zene- és táncterápia. A szakértő szerint mindegy, hogy ki melyiket választja, a lényeg, hogy az illető hasznára legyen, és hozzájáruljon egészsége megőrzéséhez.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.