Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egy időben több helyen is újítanak Kapuváron

Vissza nem térítendő támogatást nyert a kapuvári önkormányzat a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton.  A város 20 százalék önrészt vállalt a Pátzay iskola nyílászáró cseréjére beadott projektre. A közbeszerzési eljárás nyertese a Kapuvári Kéz-Mű és Szociális Foglalkoztató Kht. lett, amellyel az önkormányzat tavaly novemberben írta alá a szerződést. Vertetics István, a városfejlesztési osztály vezetője az év elején kezdődött felújításokkal kapcsolatban elmondta: a februári hideg kissé lelassította a munkálatokat, ezért az érdemi tevékenységet csak márciusban tudták folytatni. A régiek helyére új, kétrétegű ablakok kerültek beépítésre a nyílászárók kávájával együtt. Utóbbira az ún. hőhídmentes módszert alkalmazták. A homlokzat teljes felújítására egyelőre nincs meg a fedezet, ezért keresik a további pályázati lehetőségeket. Az osztályvezető leszögezte: a mostani 27 millió forintos projekt nem tartalmazza az épület belső nyílászáróinak a korszerűsítését, ezért ezek felújítását vagy cseréjét csak egy következő beruházási ütemben tudja elképzelni.
Az elkövetkezendő hónapokban intenzív munka várható Kapuvár belvárosában. Az önkormányzat a várkertet, mint munkaterületet a kivitelező rendelkezésére bocsátotta. A Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt.az egyeztető tárgyalások után,  várhatóan a ballagások lebonyolítását követően fog nagyobb létszámmal felvonulni a művelődési központ és a Hősök parkja környékére, hogy megkezdje a beruházást. A lakosságot időben fogják tájékoztatni az egyes munkafázisok ütemezéséről, hogy lehetőleg zavartalan legyen az intézmények működése.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.