Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egy időben több helyen is újítanak Kapuváron

Vissza nem térítendő támogatást nyert a kapuvári önkormányzat a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton.  A város 20 százalék önrészt vállalt a Pátzay iskola nyílászáró cseréjére beadott projektre. A közbeszerzési eljárás nyertese a Kapuvári Kéz-Mű és Szociális Foglalkoztató Kht. lett, amellyel az önkormányzat tavaly novemberben írta alá a szerződést. Vertetics István, a városfejlesztési osztály vezetője az év elején kezdődött felújításokkal kapcsolatban elmondta: a februári hideg kissé lelassította a munkálatokat, ezért az érdemi tevékenységet csak márciusban tudták folytatni. A régiek helyére új, kétrétegű ablakok kerültek beépítésre a nyílászárók kávájával együtt. Utóbbira az ún. hőhídmentes módszert alkalmazták. A homlokzat teljes felújítására egyelőre nincs meg a fedezet, ezért keresik a további pályázati lehetőségeket. Az osztályvezető leszögezte: a mostani 27 millió forintos projekt nem tartalmazza az épület belső nyílászáróinak a korszerűsítését, ezért ezek felújítását vagy cseréjét csak egy következő beruházási ütemben tudja elképzelni.
Az elkövetkezendő hónapokban intenzív munka várható Kapuvár belvárosában. Az önkormányzat a várkertet, mint munkaterületet a kivitelező rendelkezésére bocsátotta. A Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt.az egyeztető tárgyalások után,  várhatóan a ballagások lebonyolítását követően fog nagyobb létszámmal felvonulni a művelődési központ és a Hősök parkja környékére, hogy megkezdje a beruházást. A lakosságot időben fogják tájékoztatni az egyes munkafázisok ütemezéséről, hogy lehetőleg zavartalan legyen az intézmények működése.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.