Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egy időben három páston küzdöttek a kung-fu versenyzők

Húsz egyesület sportolója hetvenhat kategóriában nevezett be a szombathelyi Controll SE és a Kisalföldi Shaolin Kung Fu Egyesület szervezésében létrejött rangos eseményre. Mivel az utóbbi szervezet  több iskolában oktatja a stílust, nagy létszámban kvalifikáltak versenyzőket. A mosonmagyaróvári csapatban light contact-os játékosokat képeztek, és a fiúknak 2010 volt  a bemutatkozó esztendő - tájékoztatott Cser István főszervező. Jelezte, hogy a csornai iskolából most nem került ki élvonalbeli versenyző és a magasabb övfokozatot elért tanítványok közül többen is abbahagyták a versenyzést, de reményre adhat okot, hogy a csapatban olyan ügyes gyermekek gyakorolnak, akik jövőre, vagy az azt követő években bátran elindulhatnak a formagyakorlatban.
Cser István közölte: a szakszövetség  rendkívül rossz anyagi helyzete miatt nem támogatta az ikrényi sportcsarnokban megrendezett bajnokságot, ezért a szervezőknek kellett gondoskodni a program pénzügyi hátteréről. A verseny zökkenőmentes lebonyolításához háromhetes előkészítő munkára volt szükség, de ezt a kung-fu edző nem panasznak szánta, hiszen örömmel vállalja a feladatot, de források előteremtése komoly problémát okozott. Az egy időben három páston zajló küzdelmekhez, valamint a kiszolgáló egységek elhelyezéséhez megfelelő méretű teremre volt szükség, többek között ezek miatt esett a választás az ikrényi sportcsarnokra, no és persze megint az anyagiak: ekkora méretű komplexum bérlése Győrben sokkal többe került volna. - Örülünk annak, hogy Ikrényben majdnem hazai pályán tudunk bajnokságot rendezni, és a versenyzőinken kívül sokan eljöttek a sportolókat biztatni - mondta elégedetten a szervezőbizottság tagja.
Cser István a csoportok eredményei, valamint a támogatók érdeklődése alapján is biztatónak látja a Kisalföldi Shaolin Kung Fu Egyesület jövőjét.
Kollégánk a lelátón üldögélő nézők között ismerősöket fedezett fel: Kiss Géza csornai testnevelő, valamint kisfia érdeklődve és hozzáértően figyelte a magyar bajnokságot. A tanár olyan sportágnak tartja a kung-fut, mely fegyelemre nevel és fejleszti a mozgáskészséget, ezért gyermeke is belekóstolt az alapokba. A szakember véleménye szerint aki meg akar felelni az élet kemény kihívásainak, az nemcsak a csapatküzdelmet - a labdarúgást, a kézilabdát - választja, hanem a kung-fut, mert megtanítja a bátorságra és a határozottságra. Az ifjabbik Géza tisztában van a műfaj veszélyeivel, de úgy gondolja, ennek ellenére meg kell tanulnia. Szerinte nagy előny, ha valaki képes az önvédelemre
Beküldés dátuma: 2010. 12. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.