Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egészségnap a Csornai Nőegylet szervezésében

Az elmúlt tizenöt esztendőben a Csornai Nőegyletnek mindig sikerült megrendeznie az egészségnapokat, néha önállóan, néha pedig más, hasonló kaliberű programmal összevontan. Az ingyenes szűrővizsgálatokkal és ételkóstolóval kiegészített rendezvénnyel a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet az egészség megőrzésére és a betegségek megelőzésére. A vércukor-, a koleszterin- és a testsúlymérés klasszikus elemei az összejövetelnek, a hallás- és látásvizsgálat mellett az idei év újdonsága volt a bőrrák- és anyajegyszűrés. Az egészségpiacra sok kiállító érkezett, akik valamennyien a korszerű, szervezetet kímélő ételekkel kínálták a vendégeket. – Az idei év programjait nehéz volt megszervezni, mert a szűrővizsgálatokhoz pénz kell, különösen a tesztekhez – mondta dr. Karczag Margit. A főszervező sajnálja, hogy 2011-ben sokkal kevesebb pályázati lehetőséggel találkoztak. Mivel a településen és a környéken is elég gyakran rendeznek így ősz táján hasonló programokat, ezért jövőre az ÁNTSZ közreműködésével  tartják meg a nagy városi egészségnapot.
Márkus Imréné nem először vett részt a csornai rendezvényen, mert úgy gondolja, jobb megelőzni a problémákat, mielőtt még azok elhatalmasodnának. Háztartásában úgy állítja össze az ételeket, hogy figyelembe veszi az egészségnapon szerzett hasznos tippeket. Szerinte mindenképpen előnyére válik a résztvevőknek a szűrés, mert nem egy és nem két olyan esetről hallott, amikor itt vették észre az illető baját. A szakmai előadások színvonala természetesen nem egyforma, van, amelyik jobban leköti a nézőket.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 02.

Kapcsolódó hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.