Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egészségnap a Csornai Nőegylet szervezésében

Az elmúlt tizenöt esztendőben a Csornai Nőegyletnek mindig sikerült megrendeznie az egészségnapokat, néha önállóan, néha pedig más, hasonló kaliberű programmal összevontan. Az ingyenes szűrővizsgálatokkal és ételkóstolóval kiegészített rendezvénnyel a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet az egészség megőrzésére és a betegségek megelőzésére. A vércukor-, a koleszterin- és a testsúlymérés klasszikus elemei az összejövetelnek, a hallás- és látásvizsgálat mellett az idei év újdonsága volt a bőrrák- és anyajegyszűrés. Az egészségpiacra sok kiállító érkezett, akik valamennyien a korszerű, szervezetet kímélő ételekkel kínálták a vendégeket. – Az idei év programjait nehéz volt megszervezni, mert a szűrővizsgálatokhoz pénz kell, különösen a tesztekhez – mondta dr. Karczag Margit. A főszervező sajnálja, hogy 2011-ben sokkal kevesebb pályázati lehetőséggel találkoztak. Mivel a településen és a környéken is elég gyakran rendeznek így ősz táján hasonló programokat, ezért jövőre az ÁNTSZ közreműködésével  tartják meg a nagy városi egészségnapot.
Márkus Imréné nem először vett részt a csornai rendezvényen, mert úgy gondolja, jobb megelőzni a problémákat, mielőtt még azok elhatalmasodnának. Háztartásában úgy állítja össze az ételeket, hogy figyelembe veszi az egészségnapon szerzett hasznos tippeket. Szerinte mindenképpen előnyére válik a résztvevőknek a szűrés, mert nem egy és nem két olyan esetről hallott, amikor itt vették észre az illető baját. A szakmai előadások színvonala természetesen nem egyforma, van, amelyik jobban leköti a nézőket.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 02.

Kapcsolódó hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

További hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

 • Minden a tervek szerint halad - Fejlesztések Kapuváron

  Egy város gazdasági erejét jelzi, ha sok mindent megold önerőből és nem kell kölcsönhöz folyamodnia – jegyezte meg Hámori György.

 • Nemzeti konzultáció a családok védelméről

  Magyarország kormánya az egyetlen az Európai Unióban, amely rendszeresen megkérdezi az embereket az egész nemzetet érintő, fontos döntések meghozatala előtt.

 • Csornán felkészültek a télies időjárásra

  Jelentős havazással idén év vége fele még nem kellett számolnia a lakosságnak, de az önkormányzat időben szeretne felkészülni a váratlan helyzetekre, ezért hó- és síkosság-mentesítésről tartottak nemrég sajtótájékoztatót a csornai városházán.

 • Eredményes esztendeje volt a kungfusoknak

  Cser István szerint sok edző és csapatvezető szívesen elfogadná a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu SE versenyzői által elért idei eredményeket.