Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Edvén falunapot tartottak

Régóta tervezi az edvei képviselő-testület a faluház felújítását. Most még közelebb jutottak ahhoz, hogy az álom valósággá váljon: Imre László polgármester a falunapi rendezvényen jelentette be, hogy tudomása szerint befogadták a  pályázatukat, mellyel hatmillió forintot nyernek az épület felújítására. A másfél-kétmillió forintos önrészt az önkormányzat fogja biztosítani. Falunapi köszöntőjében a helyi fiatalok által összeállított kiállítást ajánlotta a nézőközönség figyelmébe. Annak ellenére, hogy Edve nem bővelkedik humán értelmiségiekben, fontosnak tartják a kultúra ápolását. A közel 120 éves edvei önkéntes tűzoltó egyesület idén is részt vett a Rábakecölben megrendezett körzeti versenyen. Az ifjúsági csapatot meglepte a technika ördöge, és a lelkes felkészülés mellett is csak utolsó helyezést értek el, de a felnőtteknek sikerült a harmadik helyre kerülniük. Imre László mindkét korosztályt arra kérte, hogy továbbra is képviseljék a falut ezen a rendszeresen visszatérő megmérettetésen, amit szeretnék, ha 2014-ben náluk tartanának meg.

Hámori György
a tavalyi esztendőben is megtisztelte jelenlétével az edveiek ünnepségét, s már akkor megragadta a helyiek lelkesedése. Szerinte egyre nagyobb értéket képvisel az emberek egymásra figyelése. A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnöke úgy véli, Edvének van mire büszkének lenni, hiszen nemrég adták át a „templomok tereként” emlegetett  településközpontot. Hámori György jó hírrel szolgált az edveieknek, hiszen a kezében tartotta a faluház korszerűsítésére vonatkozó LEADER-határozatot.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.