Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Dukai Dániel harmadik lett a területi nyelvtanversenyen

Szalayné Soós Edit, a kapuvári Pátzay Pál Általános Iskola tanára idestova tizenkét esztendeje dolgozik a pedagógus pályán. Az ún.kisfelmenő rendszer miatt leginkább a harmadik-negyedik osztályosokkal foglalkozó szakember minden részletét ismeri a nevezett versenynek. Iskolája egyébként nemcsak felkészíti a nebulókat, hanem maga is szervez magyar nyelvi, vers- és prózamondó megmérettetéseket, mivel a tananyag kiemelt részét képezi a szövegértés és a helyesírás.
Kézenfekvő, hogy az iskolai fordulón az ötös osztályzatot elért és kiváló órai szereplést produkáló tanulókat indítják el. Dukai Dániel ezen a megmérettetésen a legmagasabb pontszámot szerezte meg,  ezért ő jutott tovább a területi szintű rangadóra, amit hozzánk legközelebb a csornai Széchenyi-iskolában tartottak  nemrégiben. A negyedikes tanuló a harmadik helyen végzett a magyar nyelvi verseny területi döntőjében. Danitól kemény felkészülést kíván a győri Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolában megrendezésre kerülő megyei forduló, ezért felkészítő tanára az eddiginél is jobban terheli.
Dukai Dániel szerint a gyakorló példák jóval nehezebbek voltak, mint a versenyfeladatok. A negyedikes fiú legalább öt-hat oldalnyi feladványt töltött ki előzetesen. Dani bevallása szerint a nyelvtan nem tartozik a kedvenc tárgyai közé, mégis tehetséges benne. - Nagyon meglepődtem, amikor Edit néni behozta az oklevelet - reagált harmadik helyezésére a kapuvári diák, aki akkor nem bízott a továbbjutásban. A szorgalmas pátzays fiú szabadidejében zongorázik, táncol, gondolkodtató számítógépes játékokkal foglalkozik, és szívesen tartózkodik az udvaron, de mint mondta, nem fárad el a sok foglalatosságtól.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.