Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Dukai Dániel harmadik lett a területi nyelvtanversenyen

Szalayné Soós Edit, a kapuvári Pátzay Pál Általános Iskola tanára idestova tizenkét esztendeje dolgozik a pedagógus pályán. Az ún.kisfelmenő rendszer miatt leginkább a harmadik-negyedik osztályosokkal foglalkozó szakember minden részletét ismeri a nevezett versenynek. Iskolája egyébként nemcsak felkészíti a nebulókat, hanem maga is szervez magyar nyelvi, vers- és prózamondó megmérettetéseket, mivel a tananyag kiemelt részét képezi a szövegértés és a helyesírás.
Kézenfekvő, hogy az iskolai fordulón az ötös osztályzatot elért és kiváló órai szereplést produkáló tanulókat indítják el. Dukai Dániel ezen a megmérettetésen a legmagasabb pontszámot szerezte meg,  ezért ő jutott tovább a területi szintű rangadóra, amit hozzánk legközelebb a csornai Széchenyi-iskolában tartottak  nemrégiben. A negyedikes tanuló a harmadik helyen végzett a magyar nyelvi verseny területi döntőjében. Danitól kemény felkészülést kíván a győri Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolában megrendezésre kerülő megyei forduló, ezért felkészítő tanára az eddiginél is jobban terheli.
Dukai Dániel szerint a gyakorló példák jóval nehezebbek voltak, mint a versenyfeladatok. A negyedikes fiú legalább öt-hat oldalnyi feladványt töltött ki előzetesen. Dani bevallása szerint a nyelvtan nem tartozik a kedvenc tárgyai közé, mégis tehetséges benne. - Nagyon meglepődtem, amikor Edit néni behozta az oklevelet - reagált harmadik helyezésére a kapuvári diák, aki akkor nem bízott a továbbjutásban. A szorgalmas pátzays fiú szabadidejében zongorázik, táncol, gondolkodtató számítógépes játékokkal foglalkozik, és szívesen tartózkodik az udvaron, de mint mondta, nem fárad el a sok foglalatosságtól.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.