Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Dr. Áder János csornai fórumáról

- Senki sem ígérte azt a választási kampányban, hogy kolbászból lesz a kerítés, ezért nem is várja el senki sem az Orbán-kormánytól - fogalmazott a politikus. Kemény munka szükséges ahhoz, hogy az ország elinduljon fölfelé, hogy csökkenjen a munkanélküliek száma, az államadósság mértéke, a magyar gazdaság pedig növekedési pályára kerüljön. Uniós csatlakozásunk óta kétszámjegyű a gazdasági növekedés a volt szocialista országokban, mi meg épp hogy totyogunk a szlovákok mögött. Áder János a kollektív emlékezet felfrissítése gyanánt mozaikszerűen adott képet az Országgyűlés eddigi tetteiről: Nem egészen három hónap alatt 55 törvényt fogadtak el, a kétharmados állampolgári felhatalmazás révén pedig megvalósul a régóta emlegetett parlamenti létszámcsökkentés, így 2014-ben kevesebb képviselő jut be az ország első számú döntéshozói plénumába. Idéntől mintegy 40 százalékkal csökkent a helyhatósági testületet alkotók létszáma is. Az európai parlamenti képviselő hangsúlyozta, hogy a szocialisták meséihez képest a Fidesz a megígért tízből hét adónemet csökkentett illetve eltörölt, a fennmaradó három lefaragását pedig januárra tervezik. A megszólaló külön is beszélt a vállalkozók 19 százalékos tárasági adójának 10 százalékra csökkentéséről. Áder János az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésének pontos dátumát még nem tudta megmondani, de előrevetítette, hogy a családi adózás is szerepel a programjukban. Arról nem esett szó a fórumon, hogy e két könnyítésnek szánt változtatás egymással párhuzamosan valósulna-e meg. A hajdani MDF által csak haláladóként aposztrofált egyeneságú örökösödési illetéket 2010.augusztus 16.hatállyal megszüntették, valamint a fórum előadója a  jó hírek közé sorolta a közvetlen rokonok által fizetendő  ajándékozási illeték eltörlését is.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 27.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.