Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Dr. Áder János csornai fórumáról

- Senki sem ígérte azt a választási kampányban, hogy kolbászból lesz a kerítés, ezért nem is várja el senki sem az Orbán-kormánytól - fogalmazott a politikus. Kemény munka szükséges ahhoz, hogy az ország elinduljon fölfelé, hogy csökkenjen a munkanélküliek száma, az államadósság mértéke, a magyar gazdaság pedig növekedési pályára kerüljön. Uniós csatlakozásunk óta kétszámjegyű a gazdasági növekedés a volt szocialista országokban, mi meg épp hogy totyogunk a szlovákok mögött. Áder János a kollektív emlékezet felfrissítése gyanánt mozaikszerűen adott képet az Országgyűlés eddigi tetteiről: Nem egészen három hónap alatt 55 törvényt fogadtak el, a kétharmados állampolgári felhatalmazás révén pedig megvalósul a régóta emlegetett parlamenti létszámcsökkentés, így 2014-ben kevesebb képviselő jut be az ország első számú döntéshozói plénumába. Idéntől mintegy 40 százalékkal csökkent a helyhatósági testületet alkotók létszáma is. Az európai parlamenti képviselő hangsúlyozta, hogy a szocialisták meséihez képest a Fidesz a megígért tízből hét adónemet csökkentett illetve eltörölt, a fennmaradó három lefaragását pedig januárra tervezik. A megszólaló külön is beszélt a vállalkozók 19 százalékos tárasági adójának 10 százalékra csökkentéséről. Áder János az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésének pontos dátumát még nem tudta megmondani, de előrevetítette, hogy a családi adózás is szerepel a programjukban. Arról nem esett szó a fórumon, hogy e két könnyítésnek szánt változtatás egymással párhuzamosan valósulna-e meg. A hajdani MDF által csak haláladóként aposztrofált egyeneságú örökösödési illetéket 2010.augusztus 16.hatállyal megszüntették, valamint a fórum előadója a  jó hírek közé sorolta a közvetlen rokonok által fizetendő  ajándékozási illeték eltörlését is.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 27.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.