Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Dobogós helyezések a kung fu Európa-bajnokságon

A csornai Kisalföldi Shaolin Kung Fu Sportegyesületből két versenyző képviselte a magyar válogatottat a Budapesten megrendezett Európa-bajnokságon. Függetlenül az eredményektől, az egyesület tagjai egyenrangú sporttársaknak tekintik egymást.

2018-ban végre elérkezett az a lehetőség, hogy a magyar kung fu szakszövetség rendezhetett egy hivatalos Európa-bajnokságot. A versenyt sok munka előzte meg – mondta televíziónknak Cser István. A Kisalföldi Shaolin Kung Fu Sportegyesület elnöke hozzátette: – Magyarország 2015-ben és 2017-ben is pályázott a shaolin kung fu Európa-bajnokság megrendezésére, de valamilyen okból mindig lecsúsztunk róla, idén viszont az európai szövetség úgy döntött, hogy az EB rendezésének joga Budapestté lesz. Ezen a versenyen formagyarkorlat kategóriában, illetve küzdelemben voltunk érdekeltek. Sipos Franciska (felnőtt női 70 kg) a döntőben viszonylag sima vereséget szenvedett egy nála sokkal rutinosabb román hölgytől, így élete első világversenyén EB-ezüstérmet szerzett. Benedek Márk már juniorként EB-címmel rendelkezett, de most egy korosztállyal feljebb méretett meg. A versenyző hozta a kötelező formát és az EB legmagasabb színvonalú küzdelmeit mutatta be. A döntőbe jutásnál egy román versenyzőt utasított maga mögé kemény mérkőzéssel. Sajnos volt némi szabálytalanság az ellenfél részéről: Szabálytalan könyék ütéssel majdnem olyan sérülést okozott Márknak, ami akár az EB-be is kerülhetett volna. Ha nem sikerül elállítani orrvérzését, akkor leléptették volna. De ezt a mérkőzést megnyertük és a döntőben orosz ellenfél várt minket, aki jóval technikásabb, tisztább küzdő, mint az előző ellenfél. Három menet kellett ahhoz, hogy megszerezzük a győzelmet. Egy menetet nyert az orosz fiú, egyet a Márk, és a harmadik menet döntötte el az Európa-bajnoki cím sorsát. Márknak megmutatkozott a rengeteg edzésmunkája, és orosz ellenfele meglehetősen fáradt volt, ezért teljes mértékben Márk akarata érvényesült ebben a menetben.

A legutóbbi EB-hez képest Benedek Márknak ez a verseny több pozitívumot hozott magával. Mivel a verseny hazai szervezésű volt, nem kellett külföldre utazni, így a hazai pálya előnye is megmutatkozott.
– Az ellenfelek és a verseny hangulata is igazán erőt próbáló volt, hiszen magasan képzett küzdőtársat kaptam – számolt be utólag a fejleményekről Benedek Márk, aki annak is örült, hogy olyan hangulatban zajlott a verseny, hogy nem érezte az idegen hely okozta kellemetlenségeket.
– A román ellenfél magasabb volt nálam, ezért a küzdőtáv és a kezdeményező tempó megtalálása sem volt könnyű. Orosz ellenfelem sokkal képzettebbnek bizonyult, tisztán, gyorsan küzdött, ezért emberpróbálóbb volt, mint a román ellenfél. Az első menetet el is veszítettem, de a másodikban összekaptam magam, a harmadikban pedig az állóképességi fölényem mutatkozott meg. Majdnem az egész nézőtér tele volt magyarokkal, akik lelkesen szurkoltak. Még ha nem is miattam jöttek el, de szurkolásukkal segítették az eredményes versenyzést – emlékezett a történtekre Benedek Márk. – Jó érzés meghallani a magyar himnuszt, de nem az forgott a fejemben, hogy ezt én csináltam, hanem, hogy mi az, ami miatt képes voltam erre, kik voltak a segítőim. Itthoni edzőm Cser István, akinek nagyon sokat köszönhetek, és Koszovits Mihály stílusvezető által nyújtott tanácsok is nagyon sokat segítettek. Családom és barátaim azzal támogattak, hogy ott voltak velem a verseny ideje alatt. A győzelem ellenére sem tartok kevesebbnek senkit a csapatból és a többiek sem istenítenek engem, itt mind egyenrangúak vagyunk. Versenyzői karrieremben szeretném folytatni ezt a sikeres menetelést, amíg lehet tovább edzek és haladok előre. Amennyiben a következő EB-t elérhető közelségben rendezik meg, oda is el fogunk menni.

Beküldés dátuma: 2018. 04. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.