Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Csukás-sikerek az országos versenyeken

A Csukás-iskola gépésztechnikus szakán tanuló utolsó éves Varga Zsolt az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen első helyezést ért el. Major Ádám a második, Baumann György a harmadik, Bíró Ádám pedig a negyedik helyen végzett. Pityer Szabolcs hatodikként, továbbá Horváth Mihály a nyolcadikként fejezte be a versenyt. A hét modulból álló megmérettetésen rákérdeztek a munkavédelmi jártasságra, de az egyéb mezőgazdasági és vállalkozási ismeretek is szóba jöttek. A szóbelin minden versenyző azonos témakörből felelt.
A mosonszentmiklósi Hencz József harmadik helyezést szerzett  az összetett Mezőgazdasági Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. A Csukás diákjának a szóbeli és a gyakorlati részből álló feladatokat egyaránt meg kellett oldania, de elmondása szerint talán az erőgépekkel foglalkozó kérdésekben volt a legjáratosabb. Hencz József miután befejezte az iskolát, az otthoni gazdaságban szeretné hasznosítani ismereteit.
Horváth Barbara a dísznövény-kertész szakon ért el sikereket. A lány a szóbelin érezte magát a legjobban, de számot kellett adnia a magvetés, a dugványozás,  a mikroszaporítás és a kaszálás témaköréből is. A diák az érettségi után a virágkötő tanfolyamot is el akarja végezni.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.