Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Csornának kevesebbe fog kerülni a villamos energia

Még a nyár elején döntött a csornai képviselő-testület arról, hogy a jelenleginél olcsóbb megoldást keresnek a város villamosenergia-ellátására. A közbeszerzési eljárásban résztvevők közül választották ki a – fizetendő díj és a műszaki paraméterek szempontjából is – legkedvezőbb ajánlatot tevő céget. A dolog további különlegessége az ún.árlejtéses módszer, ami azt jelenti, hogy az energiaszolgáltatók egy erre kifejlesztett számítógépes szoftver segítségével licitáltak az árra, s közben az érintett önkormányzat szakemberei figyelemmel követhették az árverés alakulását.
Horváth Péter jegyző az előzetes várakozásokat is meghaladó eredményről számolt be televíziónknak: Az intézkedés 41 fogyasztási helyet érint a településen, melybe beletartoznak az intézmények (kórház, iskolák, óvodák, bölcsőde), az utcai telefonfülkék, az autóbuszvárók stb. 2012-es évtől 29 százalékkal kedvezőbb áron kapja Csorna az elektromos áramot, míg a közvilágítás 51 százalékkal lesz olcsóbb. A közbeszerzési eljárásra fordított összeg mindössze 900 ezer forint volt, míg a megtakarítás éves szinten 10 millióra tehető. A jegyző szerint jobb helyet is találnak a pénznek, mert fejlesztésekre és pályázatok önrészének fedezésére szánják. Horváth Péter megköszönte a beruházási és városüzemeltetési osztály dolgozóinak, ezen belül dr. Csehi Gabriella közbeszerzési felelősnek a pozitív hozzáállást.
A csornai jegyző munkája sikereként éli meg a kedvező fejleményeket, mely további erőt ad neki a folytatáshoz, s némileg viccesen hozzátehetjük: ettől nemcsak ő, hanem a város is kedvező energiához jut, s utóbbi éves szinten több mint egymillió kilowattórában számolható.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.