Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Csornának kevesebbe fog kerülni a villamos energia

Még a nyár elején döntött a csornai képviselő-testület arról, hogy a jelenleginél olcsóbb megoldást keresnek a város villamosenergia-ellátására. A közbeszerzési eljárásban résztvevők közül választották ki a – fizetendő díj és a műszaki paraméterek szempontjából is – legkedvezőbb ajánlatot tevő céget. A dolog további különlegessége az ún.árlejtéses módszer, ami azt jelenti, hogy az energiaszolgáltatók egy erre kifejlesztett számítógépes szoftver segítségével licitáltak az árra, s közben az érintett önkormányzat szakemberei figyelemmel követhették az árverés alakulását.
Horváth Péter jegyző az előzetes várakozásokat is meghaladó eredményről számolt be televíziónknak: Az intézkedés 41 fogyasztási helyet érint a településen, melybe beletartoznak az intézmények (kórház, iskolák, óvodák, bölcsőde), az utcai telefonfülkék, az autóbuszvárók stb. 2012-es évtől 29 százalékkal kedvezőbb áron kapja Csorna az elektromos áramot, míg a közvilágítás 51 százalékkal lesz olcsóbb. A közbeszerzési eljárásra fordított összeg mindössze 900 ezer forint volt, míg a megtakarítás éves szinten 10 millióra tehető. A jegyző szerint jobb helyet is találnak a pénznek, mert fejlesztésekre és pályázatok önrészének fedezésére szánják. Horváth Péter megköszönte a beruházási és városüzemeltetési osztály dolgozóinak, ezen belül dr. Csehi Gabriella közbeszerzési felelősnek a pozitív hozzáállást.
A csornai jegyző munkája sikereként éli meg a kedvező fejleményeket, mely további erőt ad neki a folytatáshoz, s némileg viccesen hozzátehetjük: ettől nemcsak ő, hanem a város is kedvező energiához jut, s utóbbi éves szinten több mint egymillió kilowattórában számolható.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.