Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Csornának kevesebbe fog kerülni a villamos energia

Még a nyár elején döntött a csornai képviselő-testület arról, hogy a jelenleginél olcsóbb megoldást keresnek a város villamosenergia-ellátására. A közbeszerzési eljárásban résztvevők közül választották ki a – fizetendő díj és a műszaki paraméterek szempontjából is – legkedvezőbb ajánlatot tevő céget. A dolog további különlegessége az ún.árlejtéses módszer, ami azt jelenti, hogy az energiaszolgáltatók egy erre kifejlesztett számítógépes szoftver segítségével licitáltak az árra, s közben az érintett önkormányzat szakemberei figyelemmel követhették az árverés alakulását.
Horváth Péter jegyző az előzetes várakozásokat is meghaladó eredményről számolt be televíziónknak: Az intézkedés 41 fogyasztási helyet érint a településen, melybe beletartoznak az intézmények (kórház, iskolák, óvodák, bölcsőde), az utcai telefonfülkék, az autóbuszvárók stb. 2012-es évtől 29 százalékkal kedvezőbb áron kapja Csorna az elektromos áramot, míg a közvilágítás 51 százalékkal lesz olcsóbb. A közbeszerzési eljárásra fordított összeg mindössze 900 ezer forint volt, míg a megtakarítás éves szinten 10 millióra tehető. A jegyző szerint jobb helyet is találnak a pénznek, mert fejlesztésekre és pályázatok önrészének fedezésére szánják. Horváth Péter megköszönte a beruházási és városüzemeltetési osztály dolgozóinak, ezen belül dr. Csehi Gabriella közbeszerzési felelősnek a pozitív hozzáállást.
A csornai jegyző munkája sikereként éli meg a kedvező fejleményeket, mely további erőt ad neki a folytatáshoz, s némileg viccesen hozzátehetjük: ettől nemcsak ő, hanem a város is kedvező energiához jut, s utóbbi éves szinten több mint egymillió kilowattórában számolható.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

További hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

 • Minden a tervek szerint halad - Fejlesztések Kapuváron

  Egy város gazdasági erejét jelzi, ha sok mindent megold önerőből és nem kell kölcsönhöz folyamodnia – jegyezte meg Hámori György.

 • Nemzeti konzultáció a családok védelméről

  Magyarország kormánya az egyetlen az Európai Unióban, amely rendszeresen megkérdezi az embereket az egész nemzetet érintő, fontos döntések meghozatala előtt.

 • Csornán felkészültek a télies időjárásra

  Jelentős havazással idén év vége fele még nem kellett számolnia a lakosságnak, de az önkormányzat időben szeretne felkészülni a váratlan helyzetekre, ezért hó- és síkosság-mentesítésről tartottak nemrég sajtótájékoztatót a csornai városházán.

 • Eredményes esztendeje volt a kungfusoknak

  Cser István szerint sok edző és csapatvezető szívesen elfogadná a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu SE versenyzői által elért idei eredményeket.