Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Csorna újabb középülete szépült meg

Az 1981-ben épült akkor még tanácsházán az eltelt közel harminc esztendő alatt a kötelező akadálymentesítésen kívül nem hajtottak végre jelentősebb felújítást. A 2010 novemberében hivatalosan is átadott,  66 millió forint összköltségű, 82,16 százalékban európai uniós támogatásból megvalósult beruházás a következőket foglalja magában: a külső nyílászárók cseréjét, a homlokzat utólagos hőszigetelését és festését, a fűtéskorszerűsítést, a főbejárathoz előtető készítését, az alacsony hajlású magastető és a földszinti irattár, valamint a termelői bolt kialakítását. A hővédelemmel ellátott ablakoknak és a szigetelésnek, valamint a belső szabályozóknak köszönhetően - az előzetes energiamegtakarítási számítások szerint - legalább 40 százalékos spórolás várható a fűtési költségen. A földszinti irattár mellett kialakított, a Ladfi Kft.üzemeltetésében februártól működő  120 m2-es boltban a helyi őstermelők és mezőgazdasági vállalkozók termékeit értékesítik. A MAGOSZ közreműködésével friss áru, zöldség, gyümölcs, tojás, méz és hentesáru kerül a polcokra.
A “Kisléptékű, pontszerű kisvárosi fejlesztések”című konstrukció keretében, a Winkler Tervező Kutató Kft. tervei alapján, a Danép Kft. kivitelezésében megvalósított beruházással oly mértékben újult meg a polgármesteri hivatal épülete, hogy méltóképpen illeszkedik a turisztikailag vonzó városképhez.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.