Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Csorna újabb középülete szépült meg

Az 1981-ben épült akkor még tanácsházán az eltelt közel harminc esztendő alatt a kötelező akadálymentesítésen kívül nem hajtottak végre jelentősebb felújítást. A 2010 novemberében hivatalosan is átadott,  66 millió forint összköltségű, 82,16 százalékban európai uniós támogatásból megvalósult beruházás a következőket foglalja magában: a külső nyílászárók cseréjét, a homlokzat utólagos hőszigetelését és festését, a fűtéskorszerűsítést, a főbejárathoz előtető készítését, az alacsony hajlású magastető és a földszinti irattár, valamint a termelői bolt kialakítását. A hővédelemmel ellátott ablakoknak és a szigetelésnek, valamint a belső szabályozóknak köszönhetően - az előzetes energiamegtakarítási számítások szerint - legalább 40 százalékos spórolás várható a fűtési költségen. A földszinti irattár mellett kialakított, a Ladfi Kft.üzemeltetésében februártól működő  120 m2-es boltban a helyi őstermelők és mezőgazdasági vállalkozók termékeit értékesítik. A MAGOSZ közreműködésével friss áru, zöldség, gyümölcs, tojás, méz és hentesáru kerül a polcokra.
A “Kisléptékű, pontszerű kisvárosi fejlesztések”című konstrukció keretében, a Winkler Tervező Kutató Kft. tervei alapján, a Danép Kft. kivitelezésében megvalósított beruházással oly mértékben újult meg a polgármesteri hivatal épülete, hogy méltóképpen illeszkedik a turisztikailag vonzó városképhez.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.