Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Csorna Szolgálatáért Díj adományozása a Semmelweis-nap alkalmából

Dr. Bognár István gyermekorvos több évtizedes munkájával kiérdemelte a csornaiak elismerését. Negyvenhat éve dolgozik orvosként, ebből harminckilenc éve Csornán. Az érettségi megszerzése után Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol professzorai hatására döntött úgy, hogy gyermekgyógyász lesz. Először Tatabányán, majd három évig az esztergomi kórház gyermekosztályán dolgozott. Nagy tudással rendelkezik. Egyénisége, emberismerete elismerésre méltó. Generációkat gyógyított lelkiismeretesen, alázattal. Munkája során figyelemmel kísérte a csornai gyermekek fejlődését. Első betegei ma már unokáikat viszik hozzá bizalommal. Dr. Bognár István a gyógyító tevékenységét fáradhatatlanul, magas színvonalon nagy figyelemmel végzi. Rendszeresen képzi magát, 1996-ban közgazdasági orvosi oklevelet szerzett. Tíz évvel ezelőtt jogi szakokleveles orvosi képzésen vett részt.Dr. Ruzsicska Tibor főorvos a szegedi Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát. Rendszeresen publikált, többnyire a Magyar Nőorvosok Lapjában. A megyében és országosan is a szakmai rendezvények rendszeres előadója volt. Egyéb magyar és angol nyelvű publikációi és prezentációi mellett itthon és külföldön egyaránt, a mai napig továbbképzések és kongresszusok rendszeres látogatója. Több mint négy évtizede dolgozik Csornán. Osztályvezető főorvosi kinevezését  követő időszakban időt és energiát nem kímélve szervezte át az osztály munkarendjét, és vezetett be számos új diagnosztikai és terápiás eljárást. Dr. Ruzsicska Tibor a város életében meghatározó személyiség, akinek szakmai és hivatásbeli tekintélyét mindenki elismeri, általános nagy tisztelet övezi. A Rábaközben szinte nincs olyan család, akivel nem került kapcsolatba. Magas szintű szakmai munkájával Csorna város és vonzáskörzetének gyógyító-megelőző egészségügyi ellátását mind a mai napig szolgálja.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.