Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Csorna is felkerült a KiTud-portálra

Vissza nem térítendő uniós támogatást kapott a csornai Martincsevics Károly Városi Könyvtár a "Közösség - Tudás - Könyvtár" összehangolt könyvtári szolgáltatásokkal a használókért című TÁMOP-pályázaton. A három kulturális  intézmény által létrehozott nyertes konzorcium tagja az említett csornai, valamint a Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Határ Menti Területfejlesztési Szakkönyvtára, illetve a győri Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár, melynek honlapján keresztül lehet elérni a frissen feltöltött adatokat. Szalayné Galambosi Tímea elmondta, hogy több tízezer dokumentum-leírás válik elérhetővé a rendszer segítségével. A Kisalföldi Tudástárra felkerültek azok a tematikusan kereshető információk is, amelyek a csornai könyvtár állományról nyújtanak tájékoztatót: a hangoskönyvekről, a nyelvi hangzóanyagokról, videokazettákról, DVD-kről, a tankönyvekről és a helyismereti kiadványokról. A csornai könyvtár igazgatója felhívta a figyelmet azokra a helyi kulturális és természeti értékekre, az épített környezetre, a jeles, de kevésbé ismert személyekre, akikről, illetve amelyekről szintén megtalálhatók a legfontosabb ismeretek a megyei wikipédián. Az online enciklopédia lényege, hogy betűrend szerint teszi elérhetővé a települések nevezetességeit. Mivel a lexikon szabad szerkesztésű, a helytörténeti kutatók maguk is bővíthetik az interneten keresztül letölthető  információkat.
A több mint 50 millió forintos pályázat (ebből Csorna 18 milliót meghaladó összeget kapott)további célja, hogy bevonják a fiatalokat a legújabb tanulási formákba - hangsúlyozta Szalayné Galambosi Tímea, aki a sajnos egyre csökkenő olvasási kedvre így reagált: online vetélkedőkkel, könyvtári órákkal próbálják népszerűsíteni a könyvek iránti érdeklődést.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.