Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Cserpes Sándor szeretné kivenni a részét Kapuvár fejlesztéséből

Kapuvár házhelyi városrésze 1926-ban kezdett kiépülni – mondta az interjúalany – és az évtizedek során mintha kicsit lanyhult volna a térségre irányuló figyelem. Ezen szeretn változtatni a Pacsirta utcában lakó Cserpes Sándor, aki nyugdíjas korában szerezte meg a választók bizalmát, így tavaly októberben már a harmadik ciklusát kezdte meg a kapuvári képviselő-testületben. Korábban a vagongyár termelési osztályán dolgozott, majd átkerült a minőségbiztosítási területre, tehát több mindent kipróbált a cégen belül. – Öntésmajor egyetlen helyén nem tudtuk megcsinálni, egyébként Házhelyben minden utca portalanított, ezenkívül évente kavicsozzuk az utakat, amely nem kis pénzébe kerül az önkormányzatnak – mondta a városatya. Szerinte jól működik a mostani testület, hiszen képesek a csapatmunkára. A képviselőknek mindig Kapuvár lebeg a szeme előtt, ugyanakkor a szűkebb településrészért is tesznek. Azt hiszem, látszik már, hogy Kapuvár fejlődik. Együtt, egymás kezét fogva próbáljuk ezt a várost szebbé, jobbá és erősebbé tenni – szögezte le Cserpes Sándor. A helyhatóság legidősebb tagjának szavára figyelnek a többiek. Házhelyen jelenleg az orvosi rendelő mellett felállítandó díszkút előkészítő munkálataival vannak elfoglalva. Ha elkészül, egy 1800-as évekből való felújított kútfej kerül fel a szabadtéri berendezésre. A képviselő örül a kerékpárutak fejlesztésének, mert a Cseresznye sortól induló szakasz majdnem elfér Kistölgyfamajorig, s onnét lecsatlakozva tovább lehet jutni egészen Öntésmajorig, ezért Cserpes Sándor bízik a turisztikai vállalkozásokm letelepedésében. Házhely falusias környék, de nagyon szép a központja, ahol minden megtalálható: óvoda, posta, étterem, játszótér. Utóbbi nemcsak Kapuvár, de  a térség legmodernebb és legnagyobb olyan területe, ahol a gyerekek zavartalanul tölthetik idejüket. – Jó irányba halad a kapuvári egészségturizmus, ezt szeretném segíteni. Bízom benne, hogy sikerülni fog – zárta mondanivalóját a képviselő.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.