Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Cserpes Sándor szeretné kivenni a részét Kapuvár fejlesztéséből

Kapuvár házhelyi városrésze 1926-ban kezdett kiépülni – mondta az interjúalany – és az évtizedek során mintha kicsit lanyhult volna a térségre irányuló figyelem. Ezen szeretn változtatni a Pacsirta utcában lakó Cserpes Sándor, aki nyugdíjas korában szerezte meg a választók bizalmát, így tavaly októberben már a harmadik ciklusát kezdte meg a kapuvári képviselő-testületben. Korábban a vagongyár termelési osztályán dolgozott, majd átkerült a minőségbiztosítási területre, tehát több mindent kipróbált a cégen belül. – Öntésmajor egyetlen helyén nem tudtuk megcsinálni, egyébként Házhelyben minden utca portalanított, ezenkívül évente kavicsozzuk az utakat, amely nem kis pénzébe kerül az önkormányzatnak – mondta a városatya. Szerinte jól működik a mostani testület, hiszen képesek a csapatmunkára. A képviselőknek mindig Kapuvár lebeg a szeme előtt, ugyanakkor a szűkebb településrészért is tesznek. Azt hiszem, látszik már, hogy Kapuvár fejlődik. Együtt, egymás kezét fogva próbáljuk ezt a várost szebbé, jobbá és erősebbé tenni – szögezte le Cserpes Sándor. A helyhatóság legidősebb tagjának szavára figyelnek a többiek. Házhelyen jelenleg az orvosi rendelő mellett felállítandó díszkút előkészítő munkálataival vannak elfoglalva. Ha elkészül, egy 1800-as évekből való felújított kútfej kerül fel a szabadtéri berendezésre. A képviselő örül a kerékpárutak fejlesztésének, mert a Cseresznye sortól induló szakasz majdnem elfér Kistölgyfamajorig, s onnét lecsatlakozva tovább lehet jutni egészen Öntésmajorig, ezért Cserpes Sándor bízik a turisztikai vállalkozásokm letelepedésében. Házhely falusias környék, de nagyon szép a központja, ahol minden megtalálható: óvoda, posta, étterem, játszótér. Utóbbi nemcsak Kapuvár, de  a térség legmodernebb és legnagyobb olyan területe, ahol a gyerekek zavartalanul tölthetik idejüket. – Jó irányba halad a kapuvári egészségturizmus, ezt szeretném segíteni. Bízom benne, hogy sikerülni fog – zárta mondanivalóját a képviselő.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.