Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Csak jó emberből lehet jó karatés, ami fordítva is igaz

Az edző több interjújában is elmondta a sportág törvényszerűségét: a jó karatés csak jó ember lehet, illetve csak jó emberből lehet jó karatés.

Horváth Tibornak az emelkedő létszámú beledi karatésokkal pozitív élményei vannak, mert náluk könnyebb az utánpótlás. A 4 danos mester példaként említette, hogy érdeklődött irántuk egy Egyiptomból hazánkba költözött, s nemrég  Beledben letelepedett személy, valamint előfordul, hogy anyukák is megjelennek gyermekükkel az edzéseken. A kisebbeknek sikerélményt jelent a diákolimpiai részvétel, mely ha nem is hoz minden aklalommal előkelő helyezést, de pozitív változást idéz elő a tanulók életében. Horváth Mátyás és Kronekker Roberta folyamatosan részt vesznek a minősítő versenyeken, és néha már a dobogóra is felállhattak. Mivel utóbbi csapattag tanulmányai miatt átmenetileg szünetelteti az edzéseket, hiányolják a többiek. A gyerekek eleinte csak játéknak veszik a mozgást – mesélte a sensei –, de idővel sokat fejlődik a koncentrációs képességük, ezért egyre jobb eredményeket érnek el.
A mester mindig számíthat a bírói vizsgával is rendelkező Horváth Gáborra, aki „civilben” telepvezetőként dolgozik Beledben. A kétgyermekes édesapa szeretné, ha lánya és  fia megismerkedne a karatéval, s mivel a két évvel fiatalabb húg a harciasabb, őt mindenképpen behozná az edzésekre. Tervének megalósításához már csak párját kell meggyőznie.
Lengyel László rendőr szabadidejében vállalja, hogy részt vesz a belediek tréningjein, s mivel ő maga is gyakorolja a mozdulatokat, könnyebben megérteti magát a diákokkal. Az edzők nem tekintik magukat pedagógusoknak, de rá kell hangolódniuk a fiatalokra, akik innentől kezdve nem a felszínes dolgokhoz vonzódnak, hanem az élet valódi értékeit veszik észre. Valószínű, hogy ezt a plusz töltetet az önkormányzatok is észre veszik, mert támogatják munkájukat – hangsúlyozta Horváth Tibor. Tehát a helyhatósággal való kapcsolatuk egymás kölcsönös tiszteletén alapul, mert ha a városnak van szüksége rájuk, a karatésok nagyon szívesen segítenek. nem csak kérni kell, hanem részt is kell vállalni a közösség életében.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 04. 01.

Kapcsolódó hírek

  • Jövőre még nagyobb tempóra kapcsolnak: folytatódik a mellékutak felújítása

    Több kormányzati ciklus alatt lehet csak rendbe tenni azokat a mellékutakat, amelyek feltétlenül megértek a korszerűsítésre – véli Gyopáros Alpár, aki a térségben élők türelmét kéri, bízva abban, hogy jövő tavasszal újabb felhatalmazást kapnak a választópolgároktól a folytatásra, hisz szeretnének a munka végére érni.

További hírek