Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Civilek a városért

Az önkormányzattól kapott, és a képviselők által felajánlott támogatásból működő Beled Jövőjéért Egyesület taglétszáma – ötletekben bővelkedő fiatalokkal – emelkedett a tavalyi esztendőben. Tuba Lászlóné elmondta: a nemrég csatlakozott személyek korábban kívülállóként segítették a csoport munkáját. Tompáné Balogh Mária szintén a szívén viseli az egyesület tevékenységét, ezenkívül pályázati forrásból egészítik ki a tagsági díjból rendelkezésre álló pénzösszeget. Közel 300 ezer forintba került tavaly a Győri és a Széchenyi utca kereszteződésének kör alakú térkövezése, valamint a terület parkosítása. Évekkel ezelőtt több mint 700 ezer forintot költöttek a kettős kereszt környékének térkövezésére – tette hozzá az egyesület elnöke. A tagság idén tavaszra tervezi a füzesi rész bejáratának virágosítását, amely szintén nagyobb összegbe fog kerülni. Az évente megrendezésre kerülő tavaszi fesztivál alkalmából sütőversenyt hirdettek: a házias ízeket háromtagú zsűri értékelte. A gyerekek pedagógusok által vezetett kreatív foglalkozásokon vehettek részt – derült ki az interjúból. Üde színfoltja a településnek a Fő utcai Mesepark, melynek farostlemezből kifaragott figuráit aktív közreműködők segítségével készítik el. A Beled Jövőjéért Egyesület minden évben nagy gondot fordít az év végi ünnepkör programjaira. A vicaiak a településrész fennállásának 850 éves évfordulója alkalmából saját műsorral rukkoltak ki, melyre meghívták az elszármazottakat is. A fiatalok ragaszkodnak gyökereikhez, ezért fontosnak tartják a mikroközösség hagyományos ünnepeit. Tuba Lászlóné úgy fogalmazott, hogy a pénzük a céljaik megvalósítására eddig elgendő volt, ha meg kevésnek bizonyul, megpróbálják valamilyen módon kiegészíteni. – Ahol szükség van ránk, mindig segítünk – mondta az újabb fiatalok jelentkezését váró egyesület vezetője, aki reméli, hogy példamutatásukat követve mind többen kapnak kedvet a közösségi tevékenységhez. Egész éven át számíthat a civil szervezet a külsősök segítéségére, ezért köszönet illeti az erkölcsi és anyagi támogatást adó magánszemélyeket.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.