Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Civilek a városért

Az önkormányzattól kapott, és a képviselők által felajánlott támogatásból működő Beled Jövőjéért Egyesület taglétszáma – ötletekben bővelkedő fiatalokkal – emelkedett a tavalyi esztendőben. Tuba Lászlóné elmondta: a nemrég csatlakozott személyek korábban kívülállóként segítették a csoport munkáját. Tompáné Balogh Mária szintén a szívén viseli az egyesület tevékenységét, ezenkívül pályázati forrásból egészítik ki a tagsági díjból rendelkezésre álló pénzösszeget. Közel 300 ezer forintba került tavaly a Győri és a Széchenyi utca kereszteződésének kör alakú térkövezése, valamint a terület parkosítása. Évekkel ezelőtt több mint 700 ezer forintot költöttek a kettős kereszt környékének térkövezésére – tette hozzá az egyesület elnöke. A tagság idén tavaszra tervezi a füzesi rész bejáratának virágosítását, amely szintén nagyobb összegbe fog kerülni. Az évente megrendezésre kerülő tavaszi fesztivál alkalmából sütőversenyt hirdettek: a házias ízeket háromtagú zsűri értékelte. A gyerekek pedagógusok által vezetett kreatív foglalkozásokon vehettek részt – derült ki az interjúból. Üde színfoltja a településnek a Fő utcai Mesepark, melynek farostlemezből kifaragott figuráit aktív közreműködők segítségével készítik el. A Beled Jövőjéért Egyesület minden évben nagy gondot fordít az év végi ünnepkör programjaira. A vicaiak a településrész fennállásának 850 éves évfordulója alkalmából saját műsorral rukkoltak ki, melyre meghívták az elszármazottakat is. A fiatalok ragaszkodnak gyökereikhez, ezért fontosnak tartják a mikroközösség hagyományos ünnepeit. Tuba Lászlóné úgy fogalmazott, hogy a pénzük a céljaik megvalósítására eddig elgendő volt, ha meg kevésnek bizonyul, megpróbálják valamilyen módon kiegészíteni. – Ahol szükség van ránk, mindig segítünk – mondta az újabb fiatalok jelentkezését váró egyesület vezetője, aki reméli, hogy példamutatásukat követve mind többen kapnak kedvet a közösségi tevékenységhez. Egész éven át számíthat a civil szervezet a külsősök segítéségére, ezért köszönet illeti az erkölcsi és anyagi támogatást adó magánszemélyeket.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

További hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

 • Értékteremtő időutazás a családfakutatás

  Hazánkban tizennyolc általános és középiskolai tanár kapott arra lehetőséget, hogy idén februárban az ELTE-n tegye közkinccsé módszertani és tudományos eredményeit.

 • Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

  A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket.