Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Cigány kisebbségi önkormányzat Csornán

A közéleti tevékenység eddig nem volt rá jellemző, inkább csak a gyerekeivel és az unokáival volt elfoglalva - vallotta a riportalany. A kisebbségi önkormányzatban Balogh Géza helyettesíti, s még ketten, Karika Vince és Lakatos Csaba került be a plénumba. Idén szeretnének Mikulás-ünnepséget rendezni, mert Kolompárné állítása szerint  semmit sem kaptak a gyerekek négy éven át, pedig nagyon várják az ajándékokat. Az elnök rámutatott: szeretnék megőrizni a cigány kultúrát és a nyelvet, hogy a kisebbek se felejtsék el. A fiatalokat a továbbtanulásban is segíteni kell - jegyezte meg a beszélgetőpartner. Amint megkapja a kisebbségi önkormányzat a központi támogatást, a romák jogosítvány-szerzését támogatnák belőle. Kolompár Lajosné a helyi cigányok helyzetét változónak nevezte, mert olyan is akad közöttük, aki kicsit könnyebben él, de  arra is van példa bőven, amikor nehezen boldogulnak. Sokan átjárnak az osztrák szomszédokhoz, hogy az ott megszerzett árut idehaza értékesítsék. Őket a köznyelv csak lomisokként ismeri. A közeljövőben bekapcsolódnánk a közhasznú munkavégzésbe, ezért számítanak a polgármester támogatására, hogy hasznára váljanak Csornának. A kisebbségi elnöknek jól indult a kapcsolata a város vezetőivel, és úgy érzi, hogy pozitívan állnak hozzá a képviselők.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 08.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.