Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Bűnmegelőzési tájékoztató és kiállítás

A „Közbiztonságunkért” Közalapítvány 850.000 forint támogatást kapott „A kapuvári városközpont megújítása a természeti és történelmi értékek megőrzésével" című nyertes projekt keretében elkülönített Kapuvári Civil Programalapból.  A szervezet „Hogyan tegyük biztonságosabbá a lakókörnyezetünket?” címmel nemrég kiállítást és tájékoztatót tartott a lakosságot leginkább zavaró bűncselekmények megelőzéséről. A közbiztonság megerősítéséről szóló előadások mellett drogprevenciós témával is foglalkoztak a szakemberek.

A 2007 óta nyugállományba vonult Papp Ferenc, a kapuvári "Közbiztonságunkért" Közrend, Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Közalapítvány elnöke korábban az Áfész boltvezetőjeként, majd magánkereskedőként tevékenykedett. Mint állampolgár, abszolút biztonságban érzi magát a településen, de szerinte a város többi lakója is így van ezzel. Mindezek ellenére, vagy inkább fordítva, talán épp amiatt ilyen nyugodtak az emberek, hogy több mint nyolcvan lakás csatlakozott a riasztórendszerre, melynek működését az alapítvány tagjai felügyelik. A huszonnégy órás szolgálatban lévő szakemberek Kapuváron kívül még három város és körzetének jelzéseit figyelik, amelyeket automatikusan továbbítanak a rendőrséghez. A munkaügyi hivatal felett lévő központba eddig két alkalommal futott be riasztás, s a rendőrök mindegyik elkövetőt elfogták. Papp Ferenc elmondta, hogy legalább százezer forintot kell kiadnia annak a családiház-tulajdonosnak, aki szeretne csatlakozni a riasztórendszerre, de szerinte ez nem olyan nagy összeg ahhoz képest, ha a tolvajok elvisznek valamit. Az alapítvány a szolgáltatást igénybe vevők befizetéseiből az önkormányzaton keresztül a  rendőrséget támogatja, ezenkívül telefonokat és kisbuszt is üzemeltetnek, s a balatonakali nyaralóban biztosítják az egyenruhások pihenését.

Az alkalom szüli a tolvajt, s hogy ez a megállapítás mennyire igaz, arról Varga András, a Kapuvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának bűnmegelőzési előadója beszélt a diákoknak. Leszögezte: Már akkor kevesebb lopás lenne, ha az emberek kicsit jobban odafigyelnének személyes dolgaikra, mert a tolvajok nem kapnának esélyt. A rendőr hadnagy ezután egyéb praktikus tanácsokkal látta el az iskolásokat, többek között a kerékpárok biztonságos tárolásával, valamint a nyitva hagyott bejárati ajtókkal kapcsolatban.
Beküldés dátuma: 2012. 06. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.