Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Boros Imréné újabb öt évre kapott megbízást a Király-tó Óvoda és Bölcsőde vezetésére

Boros Imréné harmadszor kapott bizalmat a Király-tó Óvoda és Bölcsőde intézményvezetői feladatainak ellátására. Második alkalommal törvény adta lehetőségeikkel élve kollégái szorgalmazták a folytatást, nemrég pedig megpályázta a felelősségteljes beosztást. 

A Király-tó Óvoda és Bölcsőde képviselő-testület által újraválasztott vezetője örömteli változásról számolt be a Rábaközi Televíziónak
Eddig hét feladatellátási helyen tizenöt csoporttal működött az óvoda, de mivel olyan sok kisgyermeket írattak be Osliban, idén ősztől elindítottak egy újabb csoportot. Az összesen harmincnyolc férőhelyes bölcsőde továbbra is három csoporttal kezdte meg a munkát. Riportunk készítésekor a bölcsődébe harminchárman iratkoztak be, az óvodába pedig háromszáznegyven körüli kisgyermek járt, de a létszám szinte naponta változhat. A további jelentkezőkkel együtt decemberre háromszázötvennél is több óvodással számolnak – jegyezte meg Boros Imréné. Az intézményvezető elmondta, hogy a gazdasági iroda változatlan formában működik tovább. Az élelmezési nagykonyha dolgozói felkészültek a kilencszáz adag étel elkészítésére, de a pandémia ideje alatt is biztosították a gördülékeny gyermekétkeztetést, továbbá a helyi sportcsarnok működtetése is az intézmény feladatkörei közé tartozik.
– Mindegyik óvodaépületünk megújult, a tárgyi feltételek pedig megfelelnek az elvárásoknak. Ettől függetlenül természetesen vannak vágyaink, álmaink, szívesen szépítenénk az óvodák belső tereit, és amire van lehetőség, azt meg is tesszük. Kevésbé lenne ilyen gördülékeny a mindennapi feladatellátás, ha nem olyan közösség állna mögöttem, akikre támaszkodhatom ebben a munkában. Bízom a vezetőtársaimban, a kollégáimban, jó a kommunikáció és mindig számíthatunk egymásra – hangsúlyozta.
Az intézményvezető egyik szeme sír, a másik pedig nevet, mert személyi változások előtt állnak. A nevelőtestület ötven százaléka lecserélődött a nyugdíjazások miatt és ennek a folyamatnak még közel sincs vége. Helyettük új munkatársak érkeznek, akik közt van pályakezdő és tapasztaltabb. Tisztában vannak vele, hogy nem egyszerű bekerülni egy összeszokott közösségbe. Továbbra is szeretnék megtartani az eddigi színvonalat, miközben minden erejükkel segítik az új kollégák beilleszkedését.

Beküldés dátuma: 2021. 09. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek