Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Bontás után jöhet az építkezés

A város több mint egy éven át készült a volt betonáru üzem helyén lévő iparterület rendezési tervének összeállítására. Az önkormányzat tavaly kifizette a vételár felét, idén pedig a fennmaradó összeget is letudták. Tompáné Balogh Mária elmondta: a jelenlegi épületek nagy részét el fogják bontani, és csupán négy objektumot hagynak meg, majd megkezdik a közművek kialakítását. Igaz, hogy a víz és a villany be van vezetve, de annak idején egyetlen üzem használta a rendszert, most pedig több vállalkozásnak ajánlják a létesítményt. – Az önkormányzat az irodaházat szeretné saját tulajdonában hagyni. Elkészültek a tervek, és az első emelet felújításával kezdjük. A kétfordulós projekt első részét augusztus végén adjuk le, és ha érdemesnek találják a terveket, akkor  november elején kell beadni a kidolgozott pályázatot – tájékoztatta a tévénézőket a polgármester. Az alsó szintnek egyelőre nem tudnak nekiállni, mert várják a megfelelő pályázatot.

Bizakodásra ad okot, hogy a beledi ipari parkhoz a közút, a vasút és az autópálya is közel lesz.
Egyelőre öten-hatan jelezték szándékukat, hogy betelepülnének, és megkezdenék tevékenységüket a beledi ipari parkban. Az egységek megközelítéséhez a belső úthálózatot is fejleszteni kell, ezenkívül össze fogják kötni a főúttal, és önálló vasúti vágányt terveznek. A működő vállalkozások beindulása után kérhetik hivatalosan az ipari parkká minősítést. Az átsorolásnak szintén feltétele, hogy a létesítmény legalább 20 hektáros területen legyen. – A miénk 8,7 hektár, de a többi működő üzemmel együtt több mint 30 hektárnyit tesz ki – hangzott az interjúban.
Tompáné Balogh Mária annak ellenére, hogy Répcelakon sok az üres hely,  úgy gondolja, hogy van létjogosultsága a beledi ipari parknak, mert ha megépül a 85 gyorsforgalmi út, akkor helyzeti előnyben lesznek, hisz a lehajtó is Belednél fog megépülni. Beküldés dátuma: 2013. 08. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.