Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Boldogságot sugárzott mások felé

Kovács ILdikó a rábízott gyermekek munkára nevelését tekintette tanítói pályája fő céljának. Mindvégig azt vallotta, hogy életüknek olyan célt és értelmet kell adni, amely túlmutat a mindennapokon és a legjobb erőiket mozgósítja.
Szerinte a hosszú, boldog életet titka, hogy mindenki hozzájáruljon a világ jobbításához, s ne a győzelem legyen az első, hanem az osztozkodás másokkal. Kovács Ildikó élete során több kitüntetést kapott, de úgy érzi, hogy szülőfaluja elismerése a legfontosabb számára. A jelenlévőkhöz azzal a kéréssel fordult, hogy vigyázzanak az iskolára, és ameddig csak lehet, őrizzék meg, mert enélkül ellehetetlenül a település.
A hitre és szeretetre nevelő családban hat gyermek született. Édesanyjától és édesapjától azt tanulta, hogy mindig le kell foglalnia magát. Több mint harminc éve foglalkozik az agyaggal. Az anya és gyermeke közötti kapcsolatot ábrázoló, valamint szakrális jellegű szobrait és domborműveit saját kemencéjében égeti ki. A Győri Alkotók Napóra Egyesületének elnöke elmondta, hogy szervezetük célja az alkotás örömének továbbadása.Kovács Ildikó mind az öt testvérével szoros kapcsolatot ápol a mai napig. Két gyermekétől hat unokája született, akik az alkotás mellett kitöltik mindennapjait.

Beküldés dátuma: 2011. 08. 03.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.