Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Boldogságot sugárzott mások felé

Kovács ILdikó a rábízott gyermekek munkára nevelését tekintette tanítói pályája fő céljának. Mindvégig azt vallotta, hogy életüknek olyan célt és értelmet kell adni, amely túlmutat a mindennapokon és a legjobb erőiket mozgósítja.
Szerinte a hosszú, boldog életet titka, hogy mindenki hozzájáruljon a világ jobbításához, s ne a győzelem legyen az első, hanem az osztozkodás másokkal. Kovács Ildikó élete során több kitüntetést kapott, de úgy érzi, hogy szülőfaluja elismerése a legfontosabb számára. A jelenlévőkhöz azzal a kéréssel fordult, hogy vigyázzanak az iskolára, és ameddig csak lehet, őrizzék meg, mert enélkül ellehetetlenül a település.
A hitre és szeretetre nevelő családban hat gyermek született. Édesanyjától és édesapjától azt tanulta, hogy mindig le kell foglalnia magát. Több mint harminc éve foglalkozik az agyaggal. Az anya és gyermeke közötti kapcsolatot ábrázoló, valamint szakrális jellegű szobrait és domborműveit saját kemencéjében égeti ki. A Győri Alkotók Napóra Egyesületének elnöke elmondta, hogy szervezetük célja az alkotás örömének továbbadása.Kovács Ildikó mind az öt testvérével szoros kapcsolatot ápol a mai napig. Két gyermekétől hat unokája született, akik az alkotás mellett kitöltik mindennapjait.

Beküldés dátuma: 2011. 08. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.