Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Biztonságosnak mondható környéken élünk

A rendőri vezető szerint a csornai kapitányságnak nincs miért szégyenkeznie, hisz az Egységes nyomozóhatósági és ügyészségi bűnügyi statisztika adatai is a javulásról szólnak. Dr. Erdős István mindezt részletesebben is kifejtette: 13,7 százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, melyből az következik, hogy Csorna, valamint a kapitányság illetékességi területéhez tartozó 39 település hazánk egyik legbiztonságosabb térsége. 2012 áprilisától hat esetben törtek be társasházi lakásokba hengerzártörés módszerével. Az ismeretlen elkövetők készpénzt, ékszereket és műszaki cikkeket tulajdonítottak el. Az un. utazó bűnözők a csornai rendőrök által szolgáltatott információk alapján kerültek kézre Békés megyében. Ugyancsak tavalyi esetet, amikor üzembe, családi házba és három garázsba törtek be ismeretlenek. A két gyanúsítottként kihallgatott személy még ugyanazon év decemberében mindössze negyven perc alatt három rablásból álló sorozatot hajtott végre. Az eset nemcsak a lakosság kedélyét borzolta fel, de még a megyében is példátlannak számít a módszerük – mondta dr. Erdős István. A nagy erőkkel indított nyomozás eredményeként a bűncselekmény bejelentésétől számított három óra múlva beazonosították az elkövetőket, majd a csornaiak által szolgáltatott adatoknak köszönhetően Angliában elfogták a bűnözőket. Az autóbusz-pályaudvarnál történt eset elkövetőjét szintén hamar eljárás alá helyezték. Dr. Erdős István tanulságként hozzáfűzte, hogy az eredményes felderítéshez legalább két dolognak kell teljesülnie: ezek a gyors reagálás (72 órán belüli rendőri tevékenység), valamint a jó csapatmunka. A rendőr alezredes beszámolóját újabb biztató adattal folytatta: A csornai rendőrkapitányság nyomozási eredményessége 2012-ben több mint négy százalékkal javult a korábbi időszakhoz képest. A bűnügyi helyzeten túlmenően ugyancsak meghatározó a közterületi szolgálat munkája a városban. A rendőri jelenlét, illetve az általuk kezdeményzett intézkedések aktivitásának fokozása nem csak helyileg kitűzött cél: a járőrszolgálatnak legalább a fele gyalogosan történjen. A kapitány szerint ez utóbbi Csornán teljesült.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.