Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Biztonságosnak mondható környéken élünk

A rendőri vezető szerint a csornai kapitányságnak nincs miért szégyenkeznie, hisz az Egységes nyomozóhatósági és ügyészségi bűnügyi statisztika adatai is a javulásról szólnak. Dr. Erdős István mindezt részletesebben is kifejtette: 13,7 százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, melyből az következik, hogy Csorna, valamint a kapitányság illetékességi területéhez tartozó 39 település hazánk egyik legbiztonságosabb térsége. 2012 áprilisától hat esetben törtek be társasházi lakásokba hengerzártörés módszerével. Az ismeretlen elkövetők készpénzt, ékszereket és műszaki cikkeket tulajdonítottak el. Az un. utazó bűnözők a csornai rendőrök által szolgáltatott információk alapján kerültek kézre Békés megyében. Ugyancsak tavalyi esetet, amikor üzembe, családi házba és három garázsba törtek be ismeretlenek. A két gyanúsítottként kihallgatott személy még ugyanazon év decemberében mindössze negyven perc alatt három rablásból álló sorozatot hajtott végre. Az eset nemcsak a lakosság kedélyét borzolta fel, de még a megyében is példátlannak számít a módszerük – mondta dr. Erdős István. A nagy erőkkel indított nyomozás eredményeként a bűncselekmény bejelentésétől számított három óra múlva beazonosították az elkövetőket, majd a csornaiak által szolgáltatott adatoknak köszönhetően Angliában elfogták a bűnözőket. Az autóbusz-pályaudvarnál történt eset elkövetőjét szintén hamar eljárás alá helyezték. Dr. Erdős István tanulságként hozzáfűzte, hogy az eredményes felderítéshez legalább két dolognak kell teljesülnie: ezek a gyors reagálás (72 órán belüli rendőri tevékenység), valamint a jó csapatmunka. A rendőr alezredes beszámolóját újabb biztató adattal folytatta: A csornai rendőrkapitányság nyomozási eredményessége 2012-ben több mint négy százalékkal javult a korábbi időszakhoz képest. A bűnügyi helyzeten túlmenően ugyancsak meghatározó a közterületi szolgálat munkája a városban. A rendőri jelenlét, illetve az általuk kezdeményzett intézkedések aktivitásának fokozása nem csak helyileg kitűzött cél: a járőrszolgálatnak legalább a fele gyalogosan történjen. A kapitány szerint ez utóbbi Csornán teljesült.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.