Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Bízik városa jövőjében a képviselő

A közel fél éve “képviselősködő” fiatalember a soproni vendéglátó szakiskola befejezését követően katonai szolgálatot teljesített, s miután leszerelt, bekapcsolódott a családi vállalkozásba. A tavalyi helyhatósági választások óta képviselői feladatokat teljesítő Szupinger Tamás hosszú távon bizakodó, vagyis hisz Beled jövőjében, rövidebb időtartamban gondolkodva pedig öntudatos és takarékos gazdálkodást képzel el a településen. Városa pénzügypolitikájával elégedett, hiszen nem vettek fel hitelt, és előnyösnek tartja a pályázati források  megfontolt felhasználását. Szerinte a fiatalok helyben tartásának egyik kulcsa  új munkahelyek létesítése, ezenkívül az önkormányzat az első lakáshoz jutásukat is támogatja. A képviselő bízik Beled polgármesterében, aki szintén arra törekszik, hogy minél többen dolgozhassanak helyben. Szupinger Tamás ezenkívül fontosnak tartja az utak karbantartását, ezért az idei költségvetésbe is betervezték egy új utca elkészítését - közölte a riportalany. A beledi közintézmények szinte folyamatos felújítás alatt állnak, s nemrég szereztek tudomást arról a pályázati kiírásról, amely a tornacsarnok külső szigetelését, a tetőzet felújítását és a konyha vizesblokkjának teljes korszerűsítését tenné lehetővé. Ugyancsak mostanában született döntés arról a közel 70 milliós beruházásról, melynek keretében az óvodát újítják fel. Szupinger Tamás részt vesz a fiataloknak szánt programok szervezésében, ezért aktívan képviseli kortársainak érdekeit a testületben. Az ifjúsági klub tagjai nemrég kapták meg a kastély épülete alatt húzódó pincehelyiséget, melyet pályázati forrásból hoznak rendbe. Az önkormányzat ily módon is támogatja az egyesülethez csatlakozó fiatalok szórakozását, hogy ne az éjjeli vendéglátóhelyeken múlassák az időt.
Beszélgetőpartnerünk szociális bizottsági tagként veszi ki a részét a testületi munkából, ezért intenzív kapcsolatot ápol a témában érintett szakemberekkel. Mivel a lakosság anyagi helyzete egyre rosszabb, mind többen szorulnának  segítségre; de megpróbálnak igazságos döntéseket hozni. Munkájának fájó része, hogy kevesebb pénzt tudnak kiosztani, mint ahányan igénybe vennék a támogatást. A fiatalember úgy véli, hogy a lakosság egy részét meg kellene tanítani az ésszerű gazdálkodásra, hogy a családi kassza kiadásai ne haladják meg a bevétel mértékét, hiszen az önkormányzat sem képes minden anyagi jellegű problémát orvosolni.
A képviselő idősebb társaival szokott vitázni, de általában megfogadja tanácsaikat. Ami pedig a közéleti tevékenységet illeti: kellemesen csalódott,  mert sokkal rosszabbra számított. Minden olyan segítséget megkap képviselőtársaitól, amit az adott témában elvárhat, ezért komplex munka folyik az önkormányzaton belül - jegyezte meg Szupinger Tamás. A választási ciklus végén Beled központjában olyan településképet szeretne látni, mely méltó a városi címhez.
Beküldés dátuma: 2011. 03. 23.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.