Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Beszámoló a testületi ülésről

A beledi képviselők októberi rendes ülésükön hatvan percen át szinte csak az első napirendi ponttal foglalkoztak. Mi indokolta ezt a megszokottnál kissé hosszabb ideig tartó tanácskozást? A kérdésre Tompáné Balogh Mária adta meg a választ.

Befejezéséhez közeledik a Mosonmagyaróvári Nagytérségi Hulladékgazdálkodási projekt.
A beledi polgármester tagja a társulási tanácsnak, így első kézből értesül a döntésekről, sőt maga is részt vesz ebben a folyamatban. Lassan a vége fele közeledik a program, ezért az október 24-i ülésre meghívták Sólyom Tibort, a Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Társulás munkaszervezetének vezetőjét, hogy ő is számoljon be a projekt állásáról az érdeklődőknek. Az egész projekt nagyon jó kézben van – utalt a munkaszervezet, illetve Árvay István társulási elnök tevékenységére a beledi polgármester. Az egész hulladékszállítás (a jelenleg bérelt járművekkel együtt) az önkormányzatok tulajdonában lesz, s az már a jövő kérdése, hogy miként tudják működtetni az egész rendszert a csökkenő szemétszállítási díjak mellett.
Beledben közel egy éve zárva van a hulladékudvar, aminek nem örül a lakosság, hiszen több mint tíz esztendőn át megszokták, hogy oda hordhajták a válogatott szemetet. A környezetvédelmi felügyelőség engedélyének megérkezéséig lomtalanítási akcióval próbálják áthidalni a problémát. Az eredmény mindenesetre önmagáért beszél: hét nap alatt nyolc nagy konténer is megtelt a nem kívánatos lomokkal. A hulladékudvar újbóli megnyitására konkrét válasz még nem érkezett, de most már kibírjuk – tette hozzá a polgármester.

Évek óta megnyugtató a város költségvetése, mert addig nyújtózkodnak, ameddig a takarójuk ér.
Utóbbit a koncepció elkészítésekor és a megvalósításkor is figyelembe veszik. Az idénre tervezett nagy beruházás kifizetése megtörtént, a kisebb fejlesztésekkel – az utak felújításával és a kátyúzással – szintén végeztek, az intézények pedig működőképesek.
– Költségvetésünk stabil, van tartalékunk – akár a folyószámlán, akár betéti formában –, de az utolsó negyedévben még lesznek kiadásaink. Mindent egybevetve plusz forrással indulunk a következő évben – jegyezte meg Tompáné Balogh Mária.

Örvendetes, hogy  újra indul a közmunkaprogram Beledben: a téli november elején kezdődött, a közművelődési pedig december 1-jétől lesz érvényben. Utóbbi magában foglalja az érintettek továbbképzését és foglalkoztatását is.
Beküldés dátuma: 2013. 11. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.