Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Beledi idősek napja: hála és köszönet

Az idősek napját 1991 óta ünneplik világszerte, ezzel együtt Beleden is. A világnap megrendezése azt jelzi, hogy az arányaiban is növekvő idős korúak szerepe kiemelten fontos a család, a kisebb közösségek, de az egész társadalom számára. Major Jenő abban bízik, hogy a fiatalabb korosztály háláját és megbecsülését az év minden napján érzik az idősek.

A Napköziotthonos Óvoda Hóvirág csoportjának műsorával vette kezdetét a 2022-es beledi idősek napi rendezvény. A gyerekek olyan verses-zenés produkcióval készültek, melyben a Luca-napi népszokást elevenítették fel. A régi korokat idéző, hangulatos bemutatóra Seucz Adrea és Kámán-Horváth Anita pedagógusok készítették fel a kicsiket.
Major Jenő ünnepi beszéde előtt meggyújtotta az adventi koszorú harmadik gyertyáját.
– Ahogy jómagam is haladok előre az időben, úgy érzem, hogy alsó korhatárt, a hatvanöt évet betöltöttek még nem feltétlenül idősek. Talán ők is így érzik, különösen azok, akik a nyugdíjas kort elérve, fiatalokat is megszégyenítő kitartással dolgoznak tovább – indokolta meg a polgármester, hogy miért nem használta az idős, valamint „szépkorú” kifejezést köszöntője elején.
– Örülök, hogy ismét sokan elfogadták meghívásunkat. Utoljára éppen négy éve voltunk ezen a helyszínen. Ha emlékeznek, akkor a mostaninál sokkal zsúfoltabb elhelyezés ellenére is arra biztattam önöket, hogy jöjjenek még többen, majd megnagyobbítjuk a termet. Ezt mostanra sikerült megvalósítani a teljes körű belső felújítással egy időben – hangsúlyozta.

Major Jenő Az öregember és a pokróc című népmesével, egy fösvény fiatalember tanulságos történetén keresztül arra szeretett volna rávilágítani, hogy milyen fontos az idősek megbecsülése.
– Akkor is adjuk meg számukra az őket megillető megbecsülést és tiszteletet, ha már nem a legaktívabb korukban, akár segítségre szorulva élnek a körünkben, hiszen ők teremtették meg számunkra a lehetőséget, az övékénél jobb világot, amelyet nekünk kell továbbépíteni és továbbadni utódainknak. Életük és példamutatásuk kell, hogy mintát adjon nekünk, gyermekeiknek, unokáiknak. Mindezért köszönettel tartozunk szüleinknek, nagyszüleinknek, köszönettel tartozunk önöknek. Köszönetünk nem csak a mai napról szól. Bízom benne és kívánom, hogy szeretetünket és megbecsülésünket az év minden napján érezzék – fogalmazott Beled polgármestere, majd a Sose halunk meg magyar film betétdalának bejátszásával kívánt további jó szórakozást az est hátralévő részére.

 

Beküldés dátuma: 2022. 12. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek