Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Beledben élnek a pályázati lehetőségekkel

Két jelenleg is zajló, a település életét meghatározó beruházásról számolt be Beled polgármestere: a befejezéséhez közeledik a sportcsarnok felújításának második üteme, valamint ebben a hónapban végeznek a Barthodeiszky-kastély részleges kerítésrekonstrukciójával.

A beledi sportcsarnok korszerűsítése három évvel ezelőtt kezdődött, és az újabb pályázati forrásnak köszönhetően idén folytatják a munkát. Tompáné Balogh Mária elmondta: kicsit izgultak a közbeszerzési eljárás miatt, mert legkésőbb szeptember végéig szerették volna befejezni a felújításokat, hiszen itt tartják az általános iskolások testnevelési óráinak nagy részét. Ha kegyes lesz hozzájuk az időjárás, akkor egy-két hetes csúszás nem fog problémát jelenteni, hisz a gyerekek a szabadban is tudnak mozogni.
A nehezen záródó, kopolit üvegezésű vaskeretes ablakokat hőszigetelt, modern kivitelű nyílászárókra cserélik. Sor kerül a födémszigetelésre is, aminek révén megszűnik a lapostető rendszeres beázása. A feladatok további részét a belső villanyszerelési munkák és fűtési rendszer átalakítása jelentik. A tornacsarnok 27 millió forintos felújításához az államtól előre megkapták azt a 15 millió forintot, melynek révén hamarosan befejeződnek a munkálatok.
A Barthodeiszky-kastély tetőzetének felújítását hiába hirdette meg az önkormányzat, mert a feladatra egyetlen vállalkozó sem jelentkezett. Az erre a célra nyert pályázati pénzt szerencsére nem vesztette el a város, mert átcsoportosították a következő esztendőre. A kastély rekonstrukciójára szánt önrész továbbra is a rendelkezésre áll, ezért úgy döntöttek, hogy idén nekilátnak a kerítés rendbe tételének. Sikerült olyan beledi gyökerekkel rendelkező kivitelezőt találni, aki alvállalkozóival a műemlékvédelmi előírásoknak megfelelően állítja helyre a kerítést. Az épület kapuját egyelőre nem használják  közlekedésre, mivel balesetveszélyessé vált. A rendelkezésre álló összegből (7 millió forint + áfa) a kerítést nem tudják az elejétől a végéig felújítani, csak a legkritikusabb részeken hajtják végre a cseréket. Az előzetes kalkulációk szerint a teljes szakasz 34 millió forintba kerülne.  A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat fejlesztési tervei közt szerepel a beledi kastély felújítása – jegyezte meg Tompáné Balogh Mária –, ezért a helyiek abban bíznak, hogy az elkövetkezendő támogatási rendszer révén fel tudják újítani az egész épületet.

Beküldés dátuma: 2014. 09. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

DANUBIUS play