Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Beledben elkészült az egész évre szóló programtervezet

Mindig az adott tanévre vonatkozik a beledi művelődési központ által összeállított órarend, de a korábban megszokott időpontokban tartják a szakköröket, hogy mindenki odaérjen és részt tudjon venni kedvenc szabadidős elfoglaltságán.

Az új esztendő elején is változatos programokra számíthatnak a belediek a településen. A művelődési központ munkatársai a kicsikre és a nagyokra is gondoltak, amikor összeállították a programkínálatot. Január 25-én 14 órától táncdélutánnal indul az idei kulturális évad. Farkas Nikolett szerint nagyon igaz a megállapítás, amely szerint a tánc örök és kortalan, hiszen ma is sokan űzik vagy nézik ezt a fajta mozgásformát. Amennyiben lesz rá érdeklődés, szívesen megismétlik vagy rendszeresítik az egyelőre egyszeri alkalomra tervezett táncbemutatót és táncoktatást – mondta a művelődésszervező. Profi táncosok adnak ízelítőt a klasszikus társastáncokból, így a tangó, a foxtrott, a szamba, a cha-cha-cha, a rumba, a keringő valamint a boogie és a rock is látható lesz a bemutatón. Aki kedvet érez ahhoz, hogy maga is kipróbálja, szakavatott mesterektől tanulhatja meg az alap lépéseket. Az ingyenes, két és fél, három órás programra nem szükséges regisztrálni, bárki részt vehet a táncos rendezvényen.
– Gondoltunk a kisgyermekes családokra is, úgyhogy január 29-én délelőtt 9 órakor kezdődik a Ringató foglalkozás Gerbert Judit vezetésével – ismertette a kicsik 3 éves koráig javasolt, hatvan perces játékos családi programot a művelődésszervező.
A regisztrációhoz kötött keresztrejtvényfejtő-versenyt január 31-ére hirdették meg. Az egyének kezdő, haladó és mester kategóriában vehetnek részt a „fejtörő” rendezvényen, melyre január 27-éig várják a felnőttek jelentkezését.
Az állandó, rendszeres programokat az idén is megtartják. Hétfő, kedd és csütörtök délután a néptáncosoktól hangos a művelődési központ épülete. Két tanár vezetésével zajlik hétfőn és pénteken zongora és szolfézs oktatás. A hét első napján várják a gitártanulókat, és hímzőkör tagjai is ezen a napon tartják foglalkozásukat. A beledi „ügyes kezek” horgolói csütörtökönként mutatják meg egymásnak alkotásaikat. Sokan érkeznek a szerda 17 órai jógára, és ugyanúgy közkedvelt a pénteki gyermek, illetve felnőtt torna.
A beledi művelődési központ hamarosan benyújtja a városvezetésnek egész éves programtervezetét, és abban bíznak, hogy minél több eseményt talál támogatásra méltónak az önkormányzat.

Beküldés dátuma: 2020. 01. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek