Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Becsüljük meg a példaadó emberek életművét

Kovács Bélát ízig-vérig közösségi embernek ismerte meg környezete, és a győri tűzoltóság munkatársa mindjárt az első szabad választáson indult a képviselőségért. Az özvegy nem volt még húszesztendős, amikor megismerkedett helybeli férjével, és házasságukból két gyermek született, akik az édesapa halálakor 14 és 17 évesek voltak. Anyukájuk hálás a sorsnak,  hogy a kamaszkorba lépett fiatalokkal sose volt különösebb gondja, s mindketten elvégezték az egyetemet. Azt nem mondhatja, hogy közel élnek hozzá, mert lánya  Spanyolországban, fia pedig Budapesten telepedett le tíz éve, de a szomszédban lakó idős szüleinek sok mindent köszönhet.
A feleség visszaemlékezéséből megtudtuk, hogy házastársa sokat tett a településért, valamint jelentős szerepe volt abban, hogy Kónyban tornacsarnok épült. Kovács Béláné köszönetet mondott Aller Imre polgármesternek, hogy férje tiszteletére minden évben megrendezik  az emléktornát, mely a mai napig fájó sebeket tép fel a hitvesből, ugyanakkor jó érzéssel tölti el, hogy nem felejtik el a falubeliek. - Tesszük a dolgunkat, éljük a hétköznapokat, és szeretettel emlékezünk rá - fejezte ki érzéseit az idén nyugállományba készülő óvodai élelmezésvezető.
A példaadó személyeket meg kell becsülni, és ilyenformán ápolni az emléküket - vélekedett a Kónyban megrendezett barátságos mérkőzésről az ott vendégeskedő Sallai Péter, aki 2011 februárjától  vezeti a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot. A hédervári születésű fiatalember 1994-ben államvizsgázott a Pannon Agrártudományi Egyetemen mosonmagyaróvári karán, majd a helyi  tűzoltóságon helyezkedett el. A volt szolgálatparancsnok személyzeti munkával is foglalkozott, és 1997-től a megyei tűzoltó-parancsnokságon folytatta pályafutását. A katasztrófavédelmi igazgatóság megalakulásáig a megelőző részleg munkájában tevékenykedett, majd átvette a mentésszervezési osztály vezetését. 2007-ben pályázat útján nyerte el a mosonmagyaróvári tűzoltóság parancsnoki beosztását, s nemrég dr. Bakondi György altábornagy a megyei katasztrófavédelem igazgatói állását kínálta fel a televíziónk előtt bemutatkozó Sallai Péternek, aki saját munkáját is minősítette, amikor a tűzoltóparancsnokságok működéséről beszélt. A legújabb statisztikai adatok is arról szólnak, hogy a lánglovagok munkájának nagyobb része a balesetekkel és műszaki mentésekkel függ össze, és csupán egyharmada teszi ki a tűzeseteket. Csorna és Kapuvár egyaránt érintett az óriási átmenőforgalomban, és a bekövetkező baleseteknél egyre nagyobb teljesítményű feszítő- és vágó-, valamint darabolóeszközöket kell alkalmazni, a régebbiek cseréje pedig esedékessé válik.
Az új vezető hangsúlyosabb szakmai felügyeletet akar a jól felkészült csornai, kapuvári és mosonmagyaróvári egységeknél, melyek technikai felszereltsége ugyan fejlődött az elmúlt években, de az amortizáció miatt megértek a cserére a tartalék gépjárművek. A tűzoltó alezredes egyik kiemelt feladatának tekinti a korábbi években elnyert pályázatok realizálását. Sallai Péter szeretné elérni, hogy a tűzoltóságok ne akadályozó, hanem segítő tényezőnek fogják fel a katasztrófavédelmet, mely külsős szemlélőként fejti ki a véleményét. A fokozottabb ellenőrzések mellett gyakoribb párbeszédet kezdeményez a parancsnokokkal, és ha úgy van, akkor elfogadja döntéseiket, viszont ha kell,  változtatást fog javasolni.
Beküldés dátuma: 2011. 03. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.