Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Be kell hozni a lemaradásunkat!

Dukkonné Csécs Angelika hét éve a téti önkormányzat munkatársa, környezetmérnöki diplomáját a győri Széchenyi István Egyetemen szerezte meg. A közbiztonsági referensi munkakörrel tavaly bízták meg, mert tanulmányai során ezzel a témával is megismerkedett. E tevékenység számára az 56 fős szervezet polgári védelmi feladataiban való közreműködést, illetve a képzésekre való felkészítést jelenti. A környezetvédelmi és hatósági ügyekkel nemcsak Tétre, hanem az egész kistérségre vonatkozóan foglalkozik. Amely település csatlakozott a nagytérségi hulladékgazdálkodási rendszerhez, ott megoldották az illegális hulladéklerakó rekultivációját. A hulladékudvarokban ingyen elhelyezhető a szemét, sokan mégsem élnek a lehetőséggel – panasztolta a referens, majd hozzátette: Téten sajnos nem valósult meg az illegális lerakó helyreállítása, ezért már önmagában ez a tény is sok problémát okoz az önkormányzatnak. Tény, hogy a rendszerető embereknek kell állniuk a szemét Győrszemerére való eljuttatásának költségeit, de azok a lakók, akik végképp nem birkóznak meg a feladattal, szólhatnak az önkormányzatnak, mely gondoskodik az egyedi elszállításról. Amikor Dukkonné Csécs Angelika tudomására jutott, hogy a szomszédos településről „érkezett szemétküldemény”, még attól sem riadt vissza, hogy guberáljon. Az önkormányzat munkatársa beletúrt a halomba, ahonnan olyan bizonyítékra tett szert, mely alapján beazonosították a szállító személyét, majd kiszabhatták az őt megillető bírságot. A polgármesteri hivatal dolgozója tanulságként elmondta: – Be kell hozni a lemaradásunkat, és meg kell oldani az illegális lerakók rekultivációját, valamint szükség van a hulladékudvarra.
A városnak az árvíz kevésbé, sokkal inkább a belvíz jelent problémát, és amíg nincs belőle felesleg, addig az árkok hiánya sem igazán tűnik fel. A vízelvezetők karbantartását az önkormányzat végzi, a szikkasztóknak pedig az a rendeltetésük, hogy összegyűjtsék a pangó vizet, de ha valamilyen oknál fogva betemetik az alacsonyabban fekvő árkokat, abból mindig baj van.
Beküldés dátuma: 2013. 05. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.