Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Be kell hozni a lemaradásunkat!

Dukkonné Csécs Angelika hét éve a téti önkormányzat munkatársa, környezetmérnöki diplomáját a győri Széchenyi István Egyetemen szerezte meg. A közbiztonsági referensi munkakörrel tavaly bízták meg, mert tanulmányai során ezzel a témával is megismerkedett. E tevékenység számára az 56 fős szervezet polgári védelmi feladataiban való közreműködést, illetve a képzésekre való felkészítést jelenti. A környezetvédelmi és hatósági ügyekkel nemcsak Tétre, hanem az egész kistérségre vonatkozóan foglalkozik. Amely település csatlakozott a nagytérségi hulladékgazdálkodási rendszerhez, ott megoldották az illegális hulladéklerakó rekultivációját. A hulladékudvarokban ingyen elhelyezhető a szemét, sokan mégsem élnek a lehetőséggel – panasztolta a referens, majd hozzátette: Téten sajnos nem valósult meg az illegális lerakó helyreállítása, ezért már önmagában ez a tény is sok problémát okoz az önkormányzatnak. Tény, hogy a rendszerető embereknek kell állniuk a szemét Győrszemerére való eljuttatásának költségeit, de azok a lakók, akik végképp nem birkóznak meg a feladattal, szólhatnak az önkormányzatnak, mely gondoskodik az egyedi elszállításról. Amikor Dukkonné Csécs Angelika tudomására jutott, hogy a szomszédos településről „érkezett szemétküldemény”, még attól sem riadt vissza, hogy guberáljon. Az önkormányzat munkatársa beletúrt a halomba, ahonnan olyan bizonyítékra tett szert, mely alapján beazonosították a szállító személyét, majd kiszabhatták az őt megillető bírságot. A polgármesteri hivatal dolgozója tanulságként elmondta: – Be kell hozni a lemaradásunkat, és meg kell oldani az illegális lerakók rekultivációját, valamint szükség van a hulladékudvarra.
A városnak az árvíz kevésbé, sokkal inkább a belvíz jelent problémát, és amíg nincs belőle felesleg, addig az árkok hiánya sem igazán tűnik fel. A vízelvezetők karbantartását az önkormányzat végzi, a szikkasztóknak pedig az a rendeltetésük, hogy összegyűjtsék a pangó vizet, de ha valamilyen oknál fogva betemetik az alacsonyabban fekvő árkokat, abból mindig baj van.
Beküldés dátuma: 2013. 05. 08.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.