Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Bágyogszovát polgármestere közös nyelvet beszél a helyi Fidesz-KDNP szövetséggel

Horváth László korábbi munkahelyein, név szerint a bősárkányi téesznél energetikusi, illetve gépjármű ügyintézői feladatokat látott el, a csornai tűzoltóparancsnokságon pedig a tűzmegelőzési osztályt vezette. A beszélgetőpartner megjegyezte: faluvezetőnek azért jelentkezett, mert többen kérték erre. Az őt biztató embereket viszont arra kérte, ha elindul a választáson, és netán sikerrel jár, akkor segítsék településért végzett munkájában. A volt tűzoltó őrnagy mögött két civil szervezet  sorakozott fel: a helyi vadásztársaság és a bágyogi egyházközség, melynek világi elnöke. A polgármester társadalmi megbízatásban ellátott közfeladatai mellett nem hagyja abba a mezőgazdasági munkát, de mint mondta, az eddigi 20 hektáros területet lecsökkenti, és kizárólag a család tulajdonában lévő földet kívánja megművelni, valamint felhagy az állattartással.
Az interjúban elhangzott feltételezéssel ellentétben bennünket nem az érdekelt, hogy volt-e valamilyen zavar a polgármesteri funkció átadása során, hiszen köztudott, hogy televíziónk nem a szenzációt hajhássza. Horváth László érdeklődésünkre kifejtette: Az asztal tömve volt papírokkal, melyek közül mindre rátekintett, de alaposabb áttekintésre akkor nem futotta idejéből. - Mondtam a hölgyeknek, hogy ezeket a dokumentációkat el lehet tenni, de mélyre ne rakják, mert át kívánom nézni - fogalmazott a riportalany.
A település vezetője ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy minden követ meg fog mozgatni az általános iskola felújítására kiírt 70 millió forintos pályázat megszerzéséért. Az elbírálás szeptember végi határideje ugyan már lejárt, de talán néhány hét múlva már okosabbak lesznek. Reménykedésre adhat okot, hogy a megyei közgyűlés támogatásáról biztosította a rábaközi községet.
Horváth László természetesnek tartja, hogy polgármestersége elején még csak ismerkedik a feladatokkal, hiszen nagyon sokrétű ez a tisztség, de korábbi munkaköréből kifolyólag szerteágazó ismeretségre tett szert a közigazgatásban. A vezetőnek ugyanakkor konkrét elképzelései vannak a falu jövőjére vonatkozóan, és ehhez maximálisan számít a képviselők, és a hivatali dolgozók támogatására. A volt egyenruhás egyfajta regulát ismert, s ilyen minőségében a civil szféra néha furcsállhatja megnyilvánulásait - utalt Horváth László tűzoltói múltjára -, de bármit mond, azt jó szándékkal teszi. Segíteni viszont csak annak lehet, aki maga is akarja sorsának jobbra fordulását - jegyezte meg a polgármester.
Mit szeretne elérni az elkövetkező négy évben kérdésünkre a bágyogszováti polgármester nagyot sóhajtva így válaszolt: az bizony sokrétű. Először is a vízelvezető árkok rendbe tételére helyezné a hangsúlyt. Volt tűzoltóként nemcsak a terjedő lángok, de a víz tulajdonságait is jól ismeri, s utóbbi ha kell, kéretlenül is utat tör magának. Az egyéb fejlesztésekről elmondta, hogy olyan irányban tudnak elindulni, amelyekre megfelelő pályázatokat írnak ki. A polgármesteri hivatal épületére is ráférne már egy alaposabb felújítás, hiszen az idegenek szemében ez az intézmény reprezentálja a falut. A művelődési ház sincs jobb formában, meg kellene újítani a padozatát. - Természetesen addig nyújtózkodhatunk, amíg a takarónk ér - zárta a felsorolást Bágyogszovát vezetője.
Beküldés dátuma: 2010. 11. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.