Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az új óvodavezető derűsen várja a következő nevelési évet

Boros Imréné szinte az összes kapuvári óvodában dolgozott már, és közel harminc éve látja el hivatását, s az eltelt időszakban szerzett annyi tapasztalatot, amely elegendő vezetői affinitással vértezte fel őt.  A soproni óvónőképző után a fővárosban letette a közoktatás-vezetői és pedagógus szakvizsgát is, s diplomájával rögtön elhelyezkedett Kapuváron. A nemrég kinevezett óvodavezető ismeri a helyi sajátosságokat és lehetőségeket, ezenkívül nyomon követte az intézmény múltját, s benne él a jelenében is, a jövőjéről pedig szintén van elképzelése. Az eltelt időszakban számtalan továbbképzésen és konferencián vett részt, és aktív tagja volt a szabályzatokat és eljárásrendeket megalkotó csapatnak. Hogy miért pályázott a vezetői pozícióra, először szakmai érvekkel indokolta, de elmondta ennek emberi vonatkozásait is: gyakran ösztökélték munkatársai, akik a bizalmukról is megerősítették őt.
A Király-tó Óvoda és Bölcsőde vezetője  a külső változásokhoz való alkalmazkodást és az innovációt tartja különösen fontosnak. A részletek kidolgozását csak közös munkában tudja elképzelni, ezért számít a nevelő- és alkalmazotti közösség, valamint a szülők támogatására. Szorgalmazni fogja a gyerekek kísérletező, felfedező magatartásának erősítését. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de a vezető szerint az óvónőktől is minimális szintű szemléletváltozást kíván. Példának említette, hogy bátran odaadhatják a kicsik kezébe a különféle anyagokat, hadd próbálkozzanak mindennel. Az utóbbiból levonható következtetéseket és az óvodai kutatások eredményeit a kollégái alkotta munkaközösséggel kívánja feldolgoztatni. Széles körű felhasználását tervezi az iskolai alkalmasság megállapításáról szóló fejlődési és mérési eredményeknek, de előtte belső továbbképzésekre lesz szükség az óvodában. Boros Imréné további tervei közt szerepel, hogy még nyitottabbá tegyék az intézményt, mely által nagyobb betekintést kapnak a szülők gyermekeik  mindennapjaiba és ünnepi alkalmaikba. A visszacsatolásra azért van szükség, hogy a kicsinyüket az óvodára bízó anyukák és apukák nyomon követhessék a nevelési folyamatot. A Király-tó Óvoda és Bölcsőde tagintézményeiben nem azonos színvonalúak a tárgyi feltételek, de egyformán számíthatnak a fenntartó önkormányzatok támogatására. A helyi vállalkozók gyakran ingyenmunkával járulnak hozzá a gyerekek körülményeinek javításához, de nyomon követik az ide vonatkozó pályázatokat is.
A központi épület az Arany János utcában található, de működik egy-egy tagintézmény a házhelyi és a gartai városrészen, valamint a lakótelepen. A falvakban található térségi óvodákkal együtt közel ötszáz gyermeket bíznak a szakemberek gondozására Kapuváron, ezért tevékeny, nyitott óvodával fogják ezt meghálálni – szögezte le Boros Imréné. A vezető örömmel látja viszont első óvodásait, akik most már mint szülők látogatnak hozzá beiratkozó gyermekeikkel.
Beküldés dátuma: 2011. 08. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.