Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az új óvodavezető derűsen várja a következő nevelési évet

Boros Imréné szinte az összes kapuvári óvodában dolgozott már, és közel harminc éve látja el hivatását, s az eltelt időszakban szerzett annyi tapasztalatot, amely elegendő vezetői affinitással vértezte fel őt.  A soproni óvónőképző után a fővárosban letette a közoktatás-vezetői és pedagógus szakvizsgát is, s diplomájával rögtön elhelyezkedett Kapuváron. A nemrég kinevezett óvodavezető ismeri a helyi sajátosságokat és lehetőségeket, ezenkívül nyomon követte az intézmény múltját, s benne él a jelenében is, a jövőjéről pedig szintén van elképzelése. Az eltelt időszakban számtalan továbbképzésen és konferencián vett részt, és aktív tagja volt a szabályzatokat és eljárásrendeket megalkotó csapatnak. Hogy miért pályázott a vezetői pozícióra, először szakmai érvekkel indokolta, de elmondta ennek emberi vonatkozásait is: gyakran ösztökélték munkatársai, akik a bizalmukról is megerősítették őt.
A Király-tó Óvoda és Bölcsőde vezetője  a külső változásokhoz való alkalmazkodást és az innovációt tartja különösen fontosnak. A részletek kidolgozását csak közös munkában tudja elképzelni, ezért számít a nevelő- és alkalmazotti közösség, valamint a szülők támogatására. Szorgalmazni fogja a gyerekek kísérletező, felfedező magatartásának erősítését. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de a vezető szerint az óvónőktől is minimális szintű szemléletváltozást kíván. Példának említette, hogy bátran odaadhatják a kicsik kezébe a különféle anyagokat, hadd próbálkozzanak mindennel. Az utóbbiból levonható következtetéseket és az óvodai kutatások eredményeit a kollégái alkotta munkaközösséggel kívánja feldolgoztatni. Széles körű felhasználását tervezi az iskolai alkalmasság megállapításáról szóló fejlődési és mérési eredményeknek, de előtte belső továbbképzésekre lesz szükség az óvodában. Boros Imréné további tervei közt szerepel, hogy még nyitottabbá tegyék az intézményt, mely által nagyobb betekintést kapnak a szülők gyermekeik  mindennapjaiba és ünnepi alkalmaikba. A visszacsatolásra azért van szükség, hogy a kicsinyüket az óvodára bízó anyukák és apukák nyomon követhessék a nevelési folyamatot. A Király-tó Óvoda és Bölcsőde tagintézményeiben nem azonos színvonalúak a tárgyi feltételek, de egyformán számíthatnak a fenntartó önkormányzatok támogatására. A helyi vállalkozók gyakran ingyenmunkával járulnak hozzá a gyerekek körülményeinek javításához, de nyomon követik az ide vonatkozó pályázatokat is.
A központi épület az Arany János utcában található, de működik egy-egy tagintézmény a házhelyi és a gartai városrészen, valamint a lakótelepen. A falvakban található térségi óvodákkal együtt közel ötszáz gyermeket bíznak a szakemberek gondozására Kapuváron, ezért tevékeny, nyitott óvodával fogják ezt meghálálni – szögezte le Boros Imréné. A vezető örömmel látja viszont első óvodásait, akik most már mint szülők látogatnak hozzá beiratkozó gyermekeikkel.
Beküldés dátuma: 2011. 08. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.