Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az új kenyér ünnepén

Az államalapítás tiszteletére rendezett városi ünnepség Kapuváron Szent István és Gizella szobránál kezdődött. Ivanics Ferenc az augusztus 20-i ünnepség és az ahhoz kötődő Szent István-napi vásárok kialakulásáról beszélt, s arról, hogy a jeles esemény szakrális, valamint profán epizóddal is kiegészült: ilyen a körmenet és a tűzijáték. – Nemzet nem létezhet anélkül, hogy ne tudna példákat állítani – folytatta a szónok a történelmi visszatekintő után. Szent királyaink mellett a mai korból is említhetünk olyan érdemes személyt, mint Szigethy Attilát, akire nemrég emlékeztek Kapuváron.  Az országgyűlési képviselő szerint az idei esztendő reménykeltő, mert a jelenlegi kormány  befejezte az új ország alapjainak lerakását, melynek lassan a falai is láthatóak lesznek. Kapuvárt szintén példaként lehet említeni, hisz erős közösséget kovácsolva építik-szépítik a várost.
A Haydn vegyeskar és a városi vermondó stúdió közreműködésével megtartott ünnepi program a Szent Anna-templomban folytatódott, ahol dr. Lukácsi Zoltán atya szentmise keretében áldotta meg az új kenyeret.
Beküldés dátuma: 2012. 08. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.