Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az új beledi patikus szívesen válaszol a szakmai jellegű kérdésekre

Az Óbudán felnövő, piaristáknál tanuló beledi gyógyszerész mindig is a kémiát kedvelte, így annak idején nem okozott nagy fejtörést a szakma kiválasztása. A Semmelweis Egyetemen 2002-ben végzett patikus több fővárosi és vidéki gyógyszertár elindításában közreműködött eredményesen. A fiatalember soproni felesége jóvoltából, 2010-ben került az országnak erre a felére. Mivel még csak néhány hetet töltött a Rábaköz délnyugati településén, a munkahelyén kívül vajmi keveset látott a kis városból, de a környéken autózva szépnek tűnik a táj. – Nagy bizalommal vannak az emberek a patika, és remélem, előbb vagy utóbb a személyem iránt is. Korábban bevásárlóközpontban is dolgoztam, ahol teljesen személytelen minden, de itt bátran megkérdeznek a szakmai témában – mesélte rövid beledi tartózkodása idején szerzett pozitív tapasztalatait a gyógyszerész, aki most ismerkedik a háziorvosokkal.
A hűség városából naponta ingázó dr. Havasi Gergelynek Beleden nem hiányzik semmi sem, és igyekszik azonosulni a helyiek igényeivel, de abszolút újdonságot jelentett számára az állatgyógyászat, mert ezzel korábban nem foglalkozott. A nemrég birtokba vett, ugyanakkor régóta működő gyógyszertárban jó körülményeket tapasztalt, igaz, egyes berendezések a inkább a szakma hagyományaira emlékezteti. A patikus szerint észre lehet venni a mindenkori reklámok hatását a gyógyszerfogyasztásban, mely megmutatkozik a háztartásokban felhalmozott pirulák gyarapodó számában. A lejárt szavatosságú orvosságokat a – hétköznap 8-tól 16 óráig nyitva tartó – gyógyszertárban megtalálható gyűjtődobozba kell elhelyezni. A három szakasszisztenssel dolgozó szakember minimális házipatikai készletet javasol otthonra, mert remélhetőleg nála úgyis megtalálják a keresett cikkeket, továbbá érdemes nézegetni a havi akciókról szóló plakátokat és felhívásokat.
Alkalmanként szűrőnapokat szerveznek, mert a kampány során még jobban fel tudják hívni az érintettek figyelmét az adott betegségcsoportokra. Dr. Havasi Gergely úgy véli, hogy a páciens az orvosával és a gyógyszerészével közösen találhatja meg az egyénre szabott megoldást, amely után elégedetten térhet haza otthonába. Az emberek bizonyos problémáikkal egyébként sem indulnak rögtön a szakrendelésre, hanem sokszor a szűrések alkalmával derül fény a rendszeres kontroll igényére (vérnyomás és vércukorszint-mérés), melyet szintén igénybe lehet venni a patikában.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.