Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az ügyvezető nagyobb nyugalommal tekint a tél elé

Örömmel jelentem, hogy a beruházás fizikai értelemben megtörtént – reagált televíziónk érdeklődésére a kapuvári hőszolgáltató vezetője, aki eddig is rendszeresen beszámolt a város tulajdonában lévő kft.-nél – a fele-fele arányban állami és önkormányzati pénzből – megvalósuló felújításról, melynek keretében Kapuvár teljes földalatti hálózatát korszerűsítették.

A fejlesztés magában foglalja még a rendszer tömegáramú és hőfokszabályozását, az automata légtelenítést és nyomástartást, valamint hiba esetére önműködő üzenet-továbbítást. Pászli Tibor ügyvezető szerint ma már megengedhetetlen, hogy ne tudják percre pontosan nyomon követni az egységben bekövetkező eltéréseket,  melyekről azonnal értesítést kap a kezelő, aki a helyszínen ellenőrzi a  kazánházakat, illetve a meghibásodott részeket. A szakemberek a korábbi üzemeltetőtől megörökölt légköbméter szerinti elszámolást mindenképpen szeretnék megszüntetni, mert nem tartják igazságosnak, és legfőbb hibája, hogy egyáltalán nem ösztönzi a családokat a takarékosságra. A távhő az épületek és a kazánok között megoldotta ezt a problémát, s azután a lakások következnek. A tulajdonosoknak cserébe korrekt elszámolást ígérnek, és aki használja az automatikus szabályzókat, biztos kevesebbet fog fizetni.

A füstgázhasznosítót korábban beépítették, de a kazánok a koruknál fogva cserére érettek. Ma már nyoma sincs a legalább 250 lakást és több mint 100 közületet érintő távhőfejlesztéssel kapcsolatos építkezésnek. – Nagyon örülök a beruházásnak és sokkal nyugodtabb szívvel várom a telet, mint az elmúlt két évben – jelentette ki Pászli Tibor. Hozzátette: sok meglepetésre nem számítanak, de a tényleges fűtés előtt melegüzemű próbát terveznek, hisz a kánikula miatt  ezt elhalasztották. Mi várható a jövőben? Mivel a mostani, közel 100 millió forintos beruházás a hőtermelő berendezéseket nem érintette, elvégezték a kazánok nyári karbantartását. A viszonylag veszteségmentes üzemvitel elől elhárult az akadály, a fűtőegységek korszerűsítésére pedig keresik a további pénzügyi megoldást. Amennyiben elérik a nullszaldós üzemvitelt, a későbbiekben a gazdaságos fűtésre törekednek.
Beküldés dátuma: 2012. 08. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.