Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az ügyvezető nagyobb nyugalommal tekint a tél elé

Örömmel jelentem, hogy a beruházás fizikai értelemben megtörtént – reagált televíziónk érdeklődésére a kapuvári hőszolgáltató vezetője, aki eddig is rendszeresen beszámolt a város tulajdonában lévő kft.-nél – a fele-fele arányban állami és önkormányzati pénzből – megvalósuló felújításról, melynek keretében Kapuvár teljes földalatti hálózatát korszerűsítették.

A fejlesztés magában foglalja még a rendszer tömegáramú és hőfokszabályozását, az automata légtelenítést és nyomástartást, valamint hiba esetére önműködő üzenet-továbbítást. Pászli Tibor ügyvezető szerint ma már megengedhetetlen, hogy ne tudják percre pontosan nyomon követni az egységben bekövetkező eltéréseket,  melyekről azonnal értesítést kap a kezelő, aki a helyszínen ellenőrzi a  kazánházakat, illetve a meghibásodott részeket. A szakemberek a korábbi üzemeltetőtől megörökölt légköbméter szerinti elszámolást mindenképpen szeretnék megszüntetni, mert nem tartják igazságosnak, és legfőbb hibája, hogy egyáltalán nem ösztönzi a családokat a takarékosságra. A távhő az épületek és a kazánok között megoldotta ezt a problémát, s azután a lakások következnek. A tulajdonosoknak cserébe korrekt elszámolást ígérnek, és aki használja az automatikus szabályzókat, biztos kevesebbet fog fizetni.

A füstgázhasznosítót korábban beépítették, de a kazánok a koruknál fogva cserére érettek. Ma már nyoma sincs a legalább 250 lakást és több mint 100 közületet érintő távhőfejlesztéssel kapcsolatos építkezésnek. – Nagyon örülök a beruházásnak és sokkal nyugodtabb szívvel várom a telet, mint az elmúlt két évben – jelentette ki Pászli Tibor. Hozzátette: sok meglepetésre nem számítanak, de a tényleges fűtés előtt melegüzemű próbát terveznek, hisz a kánikula miatt  ezt elhalasztották. Mi várható a jövőben? Mivel a mostani, közel 100 millió forintos beruházás a hőtermelő berendezéseket nem érintette, elvégezték a kazánok nyári karbantartását. A viszonylag veszteségmentes üzemvitel elől elhárult az akadály, a fűtőegységek korszerűsítésére pedig keresik a további pénzügyi megoldást. Amennyiben elérik a nullszaldós üzemvitelt, a későbbiekben a gazdaságos fűtésre törekednek.
Beküldés dátuma: 2012. 08. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.