Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az önkormányzatokról és a járási rendszerekről tanácskoztak

Tompáné Balogh Mária valószínűsíti, hogy azért esett ismét a választás Beledre, mert Győr és Sopron között, nagyjából a félúton helyezkedik el. A tanácskozáson közel hatvanan vettek részt: polgármesterek, jegyzők, önkormányzati dolgozók. A beledi polgármester szerint a tanácskozás valamennyi napirendi pontja fontos volt és dr. Virág Rudolffal az élen olyan személyek voltak jelen, akik meghatározó szereplői a 2013-ban bekövetkező változásoknak. A helyettes államtitkár beledi látogatása egyébként is kellemes emlékeket idéz fel, mert annak idején ő adta át a városi rangot nyert településnek a magasabb közigazgatási besorolást jelképező kulcsot. A területfejlesztési szakágban otthonosan mozgó államtitkár arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy meddig jutott el a minisztérium az átalakulás előkészületeivel.
A járások kialakítása előreláthatólag Beled környékén nem okoz problémát a településeknek.
Tompáné Balogh Mária úgy tapasztalta, hogy a kormányhivatal nyitott az ésszerű és indokokkal alátámasztott változtatási javaslatokra, ezért Széles Sándor kormánymegbízott már így adja tovább az előterjesztést. Az már nem okoz nagy meglepetést, hogy a beledi alközpont a kapuvári járáshoz fog tartozni, és mindössze egy településsel, Répceszemerével bővül a mostani térséghez tartozó kör. – Soha nem gondolkodtunk a teljes munkaidős, ötnapos ügyfélfogadásban. Gondolom, hogy két nap alatt ezeket a feladatokat el lehet majd látni. A lakosságnak az a fontos, hogy ügyeit itt helyben tudja elintézni – mondta a polgármester. Sokan még mindig tanácsnak hívják a városházát is, tehát az állampolgárokat nem az érdekli, hogy minek nevezik az ügyfélfogadót, hanem hogy rendeződjenek a dolgai.
Beküldés dátuma: 2012. 03. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.