Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az önkormányzatokról és a járási rendszerekről tanácskoztak

Tompáné Balogh Mária valószínűsíti, hogy azért esett ismét a választás Beledre, mert Győr és Sopron között, nagyjából a félúton helyezkedik el. A tanácskozáson közel hatvanan vettek részt: polgármesterek, jegyzők, önkormányzati dolgozók. A beledi polgármester szerint a tanácskozás valamennyi napirendi pontja fontos volt és dr. Virág Rudolffal az élen olyan személyek voltak jelen, akik meghatározó szereplői a 2013-ban bekövetkező változásoknak. A helyettes államtitkár beledi látogatása egyébként is kellemes emlékeket idéz fel, mert annak idején ő adta át a városi rangot nyert településnek a magasabb közigazgatási besorolást jelképező kulcsot. A területfejlesztési szakágban otthonosan mozgó államtitkár arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy meddig jutott el a minisztérium az átalakulás előkészületeivel.
A járások kialakítása előreláthatólag Beled környékén nem okoz problémát a településeknek.
Tompáné Balogh Mária úgy tapasztalta, hogy a kormányhivatal nyitott az ésszerű és indokokkal alátámasztott változtatási javaslatokra, ezért Széles Sándor kormánymegbízott már így adja tovább az előterjesztést. Az már nem okoz nagy meglepetést, hogy a beledi alközpont a kapuvári járáshoz fog tartozni, és mindössze egy településsel, Répceszemerével bővül a mostani térséghez tartozó kör. – Soha nem gondolkodtunk a teljes munkaidős, ötnapos ügyfélfogadásban. Gondolom, hogy két nap alatt ezeket a feladatokat el lehet majd látni. A lakosságnak az a fontos, hogy ügyeit itt helyben tudja elintézni – mondta a polgármester. Sokan még mindig tanácsnak hívják a városházát is, tehát az állampolgárokat nem az érdekli, hogy minek nevezik az ügyfélfogadót, hanem hogy rendeződjenek a dolgai.
Beküldés dátuma: 2012. 03. 21.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.