Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az istentiszteletek rendje a felújítás ideje alatt változatlan

A munkálatok megkezdéséhez az első indíttatást eszmei és pénzügyi támogatásával a győri püspökség  adta: 28 millió forinttal járult hozzá a felújításhoz. Varga Balázs plébános szerint ha nem kapják meg az egyházmegyétől ezt a nagy összeget, akkor el sem kezdik a beruházást, melyhez a csornai önkormányzat is hozzájárult a maga 8 millió forintjával. A hiányzó pénzt a hívek támogatásaiból gyűjtötték össze – hangzott az interjúban. A munkálatok első ütemében a teljes tetőszerkezetet hozzák rendbe, s a héjazatcsere után 250 m2-nyi felületen a vakolatot is kicserélik. A meglévő palafedést cserépre cserélik, és a fémmel borított szakaszokat az ereszcsatornával együtt szintén felújítják. Az épületnek különösen az északi oldala sínylette meg az zord időjárást, ezért az a rész szorul rá a leginkább az átépítésre. Az előzetes számítások szerint mindez 53 millióba kerül, de nem szeretnének itt megállni, mert ha már felhúzták az állványokat, jó lenne a kivitelezést tovább folytatni, így a szentély és a főhajó rekonstrukciója még az idei tervek között szerepel. A kivitelezőket a beérkezett árajánlatok alapján választották ki, melyben azt is figyelembe vették, hogy milyen volumenű garanciát vállalnak a munkájukért. A bádogos kivételével a beruházásra csak csornai cégek kaptak megbízást – mondta a plébános.
Varga Balázs megköszönte az eddigi adományokat, hisz aki segített, az magáénak érzi a templomot. Továbbra is várják a magánszemélyek, cégek és szervezetek hozzájárulását a beruházás folytatásához. A plébános a híveket pedig arra kérte, hogy viseljék türelemmel az építkezéssel járó esetleges kellemetlenséget, de a benti áhítatos csendet mindez nem érinti.
Beküldés dátuma: 2012. 10. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.