Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az iskolai élet legfontosabb szereplői a diákok

Az elmúlt 130 évben több mint hétezer diák ballagott el, akik közül sokan öregbítették az iskola hírnevét – hangzott a Pátzaysok a színpadon című előadás köszöntőjében.  Az intézmény fennállása óta többször nevet változtatott, de nem a megszólítás a lényeg, hanem a szándék: tanítani, nevelni, értéket közvetíteni az ide járó gyerekeknek.

Jubileumi ünnepségsorozattal emlékeztek Kapuváron a Pátzay Pál Általános Iskola fennállásnak 130 éves évfordulója alkalmából. Czanik Ferenc képzőművész tanár kiállítása az intézmény minigalériájában volt látható, az állófogadással egybekötött ünnepséget pedig másnap tartották meg ugyanezen a  helyszínen.
A diákok Pátzaysok a színpadon címmel mutatták be produkciójukat. A város elöljárósága nevében dr. Puhl Imre köszöntötte a résztvevőket és a vendégeket. Az oktatási és egészségügyi bizottság vezetője szerint a tanulóknak korán meg kell tanulniuk a segítségadást, hogy együtt tudjanak működni társaikkal. A gyerekek jól előre készülnek minden egyes fellépésre, ami meghozza számukra a sikerélményt. Magabiztos fellépés és egészséges önkép szükséges ahhoz, hogy megtalálják helyüket a társadalomban. Aki önmagában is kételkedik, hamarabb elégedetlen környezetével, viszont ha lehetőségeivel és korlátaival egyaránt tisztában van, akkor arra törekszik, hogy színesebbé tegye világunkat.

Báró Berg Gusztáv annak idején 4.500 forintért vásárolta, és 2.500 forintért adta át a telket iskolaépítésre. A Kapuvári Állami Polgári Iskola és a tornacsarnok létrejöttét az állam és a város egyaránt támogatta. Horváth László, a Kapuvár Térségi Általános Iskola jelenlegi igazgatója azokról a szellemi vívmányokról és technikai újításokról beszélt, melyek az elmúlt évtizedek alatt jellemezték az intézményt. A megyei, a területi és az országos tanulmányi versenyek mellett a sport mindig kiemelt terület volt a diákok életében.
Horváth László az évforduló kapcsán a következő üzenetet kívánta megosztani hallgatóságával: – Hiszem, hogy hatni kell, a személyiségünkkel, a szeretetünkkel, az emberségünkkel, a tudásunkkal, és mindenekelőtt személyes példamutatásunkkal. A pozitív értékek melletti elköteleződés bennünket, felnőtteket is felemel. A szív szava nem mindig a csillogás, hanem az odafordulás, a szeretet és az elfogadás útja.

Pölöskei Sándor, az iskola nyugalmazott igazgatója emlékezett arra a húsz esztendőre, amikor ő vezette az intézményt. A pedagógus arra kérte a fiatalokat, legyenek büszkék iskolájukra, mert szorgalmas, kitartó munkájukkal tovább öregbíthetik annak hírnevét. Az egykori intézményvezető szakmai életútja megkoronázásaként átvehette gyémánt díszoklevelét.

Beküldés dátuma: 2014. 07. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.