Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az iskola pontos leképezése a társadalomnak

Napjaink rohanó életmódja, a megélhetésért vívott küzdelem mind-mind nagy kihívások elé állítja az iskolai munkát. A József Attila Általános Iskola átadásának 30. évfordulóját nemrég ünnepelték Bágyogszováton. Szöllősi Imréné igazgató beszédében rámutatott: a tegnap és a holnap között megálljt parancsolnak az ünnepek, melyek életünk ritka pillanatai. A település oktatási intézményében idén január óta változatos programokkal tették emlékezetessé a jubileumot. Minden tanuló viselheti az iskola kitűzőjét, farsang idején diákdiri-választást, a költészet napja alkalmából pedig  versmondóversenyt rendeztek. A diákok munkáiból kiállítást és vásárt szerveztek, valamint megjelent az iskola történetét – a teljesség igénye nélkül – összefoglaló kiadvány. Az igazgató reményét fejezte ki, hogy a gálaműsoron bemutatott értékek az elődökhöz méltóvá teszik az intézményben tanuló diákokat és dolgozó pedagógusokat.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.