Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az iskola kiválóságai versenyeztek

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg a Kisfaludy-napokat – mondta Boros Zoltán, a téti származású költőről és drámaíróról elnevezett iskola igazgatója. A neves személy születésének kerek évfordulója alkalmából  háromnaposra bővítették a rendezvénysorozatot. A résztvevők a verseny végén gálaműsor keretében mutatták be nyertes produkcióikat. A vetélkedőkön a következő kategóriákban mérethették meg magukat a fiatalok: egyéni népdaléneklés, vers- és prózamondás, rajz, valamint lány és fiú kézilabdameccs.
A téti Kisfaludy Károly-verseny német nyelvi megmérettetésének első helyezettje másodikas kora óta foglalkozik ezzel a területtel. Nemes Boldizsár első ízben vett részt ilyen jellegű versenyen, s a jelek szerint mindjárt nagy sikerrel. Az anyanyelvén is nagyon szépen megszólaló ötödikes fiú szerint iskolájában jól oktatják a németet. A tavaly decemberi eisenstadti kirándulás alkalmával kiválóan boldogult az idegen nyelvvel, és a téti diák eredményes vásárlást bonyolított az adventi vásáron. Boldizsárt nagyon jó érzéssel tölti el, hogy megértette az árusok beszélgetését. Ez a burgenlandi utazás élőben győzte meg a fiút, hogy érdemes energiát fordítania a német nyelvre. Tanulni, tanulni, tanulni – az ötödikes így foglalta össze jövőbeni terveit, aki szabadidejében sokat játszik a házi macskákkal. A számítógépet nemcsak szórakozásra használja, hanem információszerzésre is, és legutóbb az obszidián (vulkáni üveg) szó jelentésére keresett rá.
A rajzot és a kézilabdát is kedvelő Török Dzsesszika szintén a kitűnő tanulók táborához tartozik. A főleg versek és ifjúsági regények iránt rajongó tanuló irodalomszeretete a versenyen is megmutatkozott, ugyanis a hetedikes lány második helyen végzett a vers- és prózamondó kategóriában. A diáklány a Szülőföldem szép határa címen kiírt rajzversenyre vegyes technikával (szénkréta és festék) elkészítette a költő portréját, melyen három-négy napig dolgozott.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.