Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az iskola kiválóságai versenyeztek

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg a Kisfaludy-napokat – mondta Boros Zoltán, a téti származású költőről és drámaíróról elnevezett iskola igazgatója. A neves személy születésének kerek évfordulója alkalmából  háromnaposra bővítették a rendezvénysorozatot. A résztvevők a verseny végén gálaműsor keretében mutatták be nyertes produkcióikat. A vetélkedőkön a következő kategóriákban mérethették meg magukat a fiatalok: egyéni népdaléneklés, vers- és prózamondás, rajz, valamint lány és fiú kézilabdameccs.
A téti Kisfaludy Károly-verseny német nyelvi megmérettetésének első helyezettje másodikas kora óta foglalkozik ezzel a területtel. Nemes Boldizsár első ízben vett részt ilyen jellegű versenyen, s a jelek szerint mindjárt nagy sikerrel. Az anyanyelvén is nagyon szépen megszólaló ötödikes fiú szerint iskolájában jól oktatják a németet. A tavaly decemberi eisenstadti kirándulás alkalmával kiválóan boldogult az idegen nyelvvel, és a téti diák eredményes vásárlást bonyolított az adventi vásáron. Boldizsárt nagyon jó érzéssel tölti el, hogy megértette az árusok beszélgetését. Ez a burgenlandi utazás élőben győzte meg a fiút, hogy érdemes energiát fordítania a német nyelvre. Tanulni, tanulni, tanulni – az ötödikes így foglalta össze jövőbeni terveit, aki szabadidejében sokat játszik a házi macskákkal. A számítógépet nemcsak szórakozásra használja, hanem információszerzésre is, és legutóbb az obszidián (vulkáni üveg) szó jelentésére keresett rá.
A rajzot és a kézilabdát is kedvelő Török Dzsesszika szintén a kitűnő tanulók táborához tartozik. A főleg versek és ifjúsági regények iránt rajongó tanuló irodalomszeretete a versenyen is megmutatkozott, ugyanis a hetedikes lány második helyen végzett a vers- és prózamondó kategóriában. A diáklány a Szülőföldem szép határa címen kiírt rajzversenyre vegyes technikával (szénkréta és festék) elkészítette a költő portréját, melyen három-négy napig dolgozott.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.