Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az iskola folyamatosan építi imázsát, hogy Kapuvár is büszke legyen az intézményre

Fodor Gyuláné nem riad vissza a kreatív munkatársaktól, ezért kiegészítve a tantestületet, olyan rugalmas, fiatal kollégákkal vette körül magát, akik gond nélkül alkalmazkodnak a változásokhoz. 31 pedagógus, és a 15 tanulócsoportban 318 gyerek kezdte meg a mostani tanévet.
A kicsikhez valamivel többen járnak, mint a felső tagozatra - derült ki a beszámolóból. Az ötödikesek létszáma a legmagasabb, de nem álltak messze attól, hogy újabb osztályt indítsanak. Az első és a második évfolyam iskolaotthonos formában működik, de ezt sosem erőltetik, mert úgy tapasztalták, hogy néhány szülő szívesen hazavinné csemetéjét a délutáni foglalkozások ideje alatt.  - Mivel ez egy szolgáltatás, természetesen úgy szerveznénk a két első osztályt - vagy hármat, mert ki tudja, mit hoz a sors  -, hogy ezek között megtalálható legyen délelőttös tanítás és délután pedig csak a napköziotthonos ellátás - mondta Fodor Gyuláné. A diákok mind a nyolc évfolyamon heti két órában hittanórán vannak, és aki nem katolikus vallású, az is kap lehetőséget hitének gyakorlására.
Az iskolába hívogató programjaik városszerte népszerűek, ezenkívül kiváló kapcsolatot ápolnak a kapuvári óvodákkal. - A szülőknek ízelítőt adtunk abból, hogy mit csinálunk; legutóbb az angol és a német oktatásról kaptak bemutatót. - Törekedtünk arra, hogy a gyerekek megismerhessék azt a két tanító nénit is, akik az elsősökkel lesznek szeptembertől - hangzott az interjúban. Az iskolásokon kívül az óvodásokat is meghívták a nyílt napra. A kicsik nagyon élvezték az őket kísérő felnőttekkel az együttlétet, és megnézhették leendő otthonukat.
Az iskolából kimaradó végzős diákok nagy számban jelentkeznek a gimnáziumokba és szakközépiskolákba, de a szakirányú képzések iránt is érdeklődnek szép számmal. - Aki szakmát tanul, végül is az az életéről dönt, hiába csak tizennégy éves, mert azt határozza el, hogy mit fog dolgozni három vagy négy év múlva - jegyezte meg a beszélgetőpartner. Pályaválasztási szülői értekezletet, és akár egyéni elbeszélgetést ajánlanak a szülőknek és gyermekeiknek. Fodor Gyuláné nagyon sajnálja, hogy a tehetséges és jobb képességű nyolcadikas gyerekek továbbtanulásába újabban nem számít be az országos versenyeken elért eredmény, pedig nagyon sok időt és energiát fordítanak a felkészülésre. - Diákjaink a középiskolában is valahogy egy kicsit Páli Szent Vincé-sen viselkednek - fogalmazott az igazgató, majd bővebben is kifejtette: az emberek gyakran tiszteletlenek és meggondolatlanul beszélnek, de a náluk tanuló diákok sokkal toleránsabbak, és megadják a tiszteletet környezetüknek. A nyilatkozó szerint a fiataloknak mindebből csak előnye származhat.

Beküldés dátuma: 2011. 03. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.