Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az iskola folyamatosan építi imázsát, hogy Kapuvár is büszke legyen az intézményre

Fodor Gyuláné nem riad vissza a kreatív munkatársaktól, ezért kiegészítve a tantestületet, olyan rugalmas, fiatal kollégákkal vette körül magát, akik gond nélkül alkalmazkodnak a változásokhoz. 31 pedagógus, és a 15 tanulócsoportban 318 gyerek kezdte meg a mostani tanévet.
A kicsikhez valamivel többen járnak, mint a felső tagozatra - derült ki a beszámolóból. Az ötödikesek létszáma a legmagasabb, de nem álltak messze attól, hogy újabb osztályt indítsanak. Az első és a második évfolyam iskolaotthonos formában működik, de ezt sosem erőltetik, mert úgy tapasztalták, hogy néhány szülő szívesen hazavinné csemetéjét a délutáni foglalkozások ideje alatt.  - Mivel ez egy szolgáltatás, természetesen úgy szerveznénk a két első osztályt - vagy hármat, mert ki tudja, mit hoz a sors  -, hogy ezek között megtalálható legyen délelőttös tanítás és délután pedig csak a napköziotthonos ellátás - mondta Fodor Gyuláné. A diákok mind a nyolc évfolyamon heti két órában hittanórán vannak, és aki nem katolikus vallású, az is kap lehetőséget hitének gyakorlására.
Az iskolába hívogató programjaik városszerte népszerűek, ezenkívül kiváló kapcsolatot ápolnak a kapuvári óvodákkal. - A szülőknek ízelítőt adtunk abból, hogy mit csinálunk; legutóbb az angol és a német oktatásról kaptak bemutatót. - Törekedtünk arra, hogy a gyerekek megismerhessék azt a két tanító nénit is, akik az elsősökkel lesznek szeptembertől - hangzott az interjúban. Az iskolásokon kívül az óvodásokat is meghívták a nyílt napra. A kicsik nagyon élvezték az őket kísérő felnőttekkel az együttlétet, és megnézhették leendő otthonukat.
Az iskolából kimaradó végzős diákok nagy számban jelentkeznek a gimnáziumokba és szakközépiskolákba, de a szakirányú képzések iránt is érdeklődnek szép számmal. - Aki szakmát tanul, végül is az az életéről dönt, hiába csak tizennégy éves, mert azt határozza el, hogy mit fog dolgozni három vagy négy év múlva - jegyezte meg a beszélgetőpartner. Pályaválasztási szülői értekezletet, és akár egyéni elbeszélgetést ajánlanak a szülőknek és gyermekeiknek. Fodor Gyuláné nagyon sajnálja, hogy a tehetséges és jobb képességű nyolcadikas gyerekek továbbtanulásába újabban nem számít be az országos versenyeken elért eredmény, pedig nagyon sok időt és energiát fordítanak a felkészülésre. - Diákjaink a középiskolában is valahogy egy kicsit Páli Szent Vincé-sen viselkednek - fogalmazott az igazgató, majd bővebben is kifejtette: az emberek gyakran tiszteletlenek és meggondolatlanul beszélnek, de a náluk tanuló diákok sokkal toleránsabbak, és megadják a tiszteletet környezetüknek. A nyilatkozó szerint a fiataloknak mindebből csak előnye származhat.

Beküldés dátuma: 2011. 03. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.