Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az Etl család ingatlant adományozott Dör községnek


A falu elöljárója egy cseppet sem bánta, hogy az égiek aznapra nem fűtöttek be túlságosan, mert az emberek így jobban bírták a szabadtéri programokat, és nem érezték szükségét az árnyékba menekülésnek.  Dóczi Géza az üsttel való foglalatosság közben hivatalosabb témára is terelte a szót: az Etl testvérek házat hagytak a községre, és e nemes gesztusért cserébe Dörért Emlékplakettel jutalmazzák őket. A képviselő-testület tervei szerint lehet, hogy múzeummá alakítják a régi épületet, vagy lebontás után parkosítják a helyét.
Mikor azt tudakoltuk, hogy ki van jelen az Etl családból, István így válaszolt: Per pillanat az öcsém és én, s a közvetlen család mindkettőnktől. A megszólaló népes famíliával érkezett az ünnepségre, hiszen mind az öt felnőtt gyermeke eljött a párjával együtt, valamint Etl Ferenc és rokonsága. Mielőtt a testvérpár a fővárosba került volna, Dörben töltötte gyermekéveit, de később rendszeresen visszajártak a szülői házhoz. István elmondta, hogy a felmenők halála után meg sem fordult a fejükben az adományozott ingatlan felértékeltetése, tehát nem ismeri a kultúrház telkén álló ház mostani forgalmi értékét. Az Etl fivér naprakészen nem ismeri a község életét, de sajnálattal állapította meg, hogy egyre csökken a lakosság száma, ugyanakkor szép új házakkal is találkozott a településen.

Beküldés dátuma: 2010. 08. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.