Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az Etl család ingatlant adományozott Dör községnek


A falu elöljárója egy cseppet sem bánta, hogy az égiek aznapra nem fűtöttek be túlságosan, mert az emberek így jobban bírták a szabadtéri programokat, és nem érezték szükségét az árnyékba menekülésnek.  Dóczi Géza az üsttel való foglalatosság közben hivatalosabb témára is terelte a szót: az Etl testvérek házat hagytak a községre, és e nemes gesztusért cserébe Dörért Emlékplakettel jutalmazzák őket. A képviselő-testület tervei szerint lehet, hogy múzeummá alakítják a régi épületet, vagy lebontás után parkosítják a helyét.
Mikor azt tudakoltuk, hogy ki van jelen az Etl családból, István így válaszolt: Per pillanat az öcsém és én, s a közvetlen család mindkettőnktől. A megszólaló népes famíliával érkezett az ünnepségre, hiszen mind az öt felnőtt gyermeke eljött a párjával együtt, valamint Etl Ferenc és rokonsága. Mielőtt a testvérpár a fővárosba került volna, Dörben töltötte gyermekéveit, de később rendszeresen visszajártak a szülői házhoz. István elmondta, hogy a felmenők halála után meg sem fordult a fejükben az adományozott ingatlan felértékeltetése, tehát nem ismeri a kultúrház telkén álló ház mostani forgalmi értékét. Az Etl fivér naprakészen nem ismeri a község életét, de sajnálattal állapította meg, hogy egyre csökken a lakosság száma, ugyanakkor szép új házakkal is találkozott a településen.

Beküldés dátuma: 2010. 08. 11.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.