Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az eredmények azt mutatják, megéri a lemondás

Aki türelmetlen,  gyors eredményekre vágyik, és nehezen viseli a pofonokat, az máshol keresse a boldogulást, mert a kung-fuban néhány hét vagy hónap alatt nem lehet kivételes képességű sportolókat nevelni. Cser István edző szerint a küzdőtérre kiálló versenyzőknek viszont már szinte önmagukat kell legyőzni, hogy a több bíró és szépszámú közönség előtt megmutassák felkészültségüket.

A Kisalföldi Shaolin Kung-fu Egyesület csornai edzéseit két csoportban rendezi meg: az öttől tízévesig terjedő korosztály csapatában huszonöt-huszonnyolc gyerek vesz részt, a harminc fős felnőttek kategóriájában pedig az ennél idősebbek gyakorolnak rendszeresen. A 2013-as tavaszi időszakban két versenyen mérették meg magukat: a szombathelyi stílusbajnokságon formagyakorlatból és küzdelemből különböző felkészültségű versenyzők indultak el. Többen nyertek, és második, valamint harmadik helyezéseket értek el, az abszolút kezdők bemutatkozása pedig  várakozáson felüli sikert eredményezett. A rangadón kiemelkedő fiatalok mehettek tovább a magyar bajnokságra, melynek első fordulója Székesfehérváron zajlott le. Sérülések, betegségek, illetve munkahelyi elfoglaltságok miatt csak ketten indulhattak: Horváth Bianka küzdelemben próbálkozott, a kezdők közül pedig Kohut Viktória formagyakorlatát pontozta a zsűri.

Horváth Bianka kezdőként vett részt a bukaresti tradicionális bajnokság mínusz 56 kg-os felnőtt női mezőnyében.
A fiatal lány törékeny alkata ellenére kemény dolgokkal kezdte: sok lemondással jár az EB-n való részvétel, és azt is el kell fogadnia, hogy kevesebb ideje jut a barátokra. A sok gyakorlás és edzőtáborozás miatt a tévézést is hanyagolja, mert a tanulást ugyanakkora intenzitással kell folytatnia, mintha nem sportolna. – Ezt valahogy meg kell oldani – jelentette ki Bianka, aki a rendes testnevelési órákon gyakran futással erősít, mellyel „kiválthatja”az egyik kung-fu edzést. Iskola után nekiáll tanulni, s gyakran buszra ül, mert az is lehet, hogy nem Csornán, hanem Győrben vagy Szombathelyen tartják a tréningeket.
A kung-fu EB harmadik helyezettje azért győzi le a sok nehézséget, mert élete nagy lehetőségének tekinti a sportágában elért eredményeket. A versenyző többször átesett a holtponton, amikor nagyon szeretett volna pihenni, de mégis erőt vett magán, és folytatta az edzéseket. Bianka Bukarestben nemzeti színű zászló alatt képviselte hazáját és a kisalföldi klubot, amire utólag is nagy örömmel gondol, és eddigi munkája elismerésének tekinti, hogy mestere lehetőséget látott benne. A kung-fu versenyző a megmérettetés előtti nyilatkozatában annyit mondott, hogy a maximumot szeretné kihozni magából, és legalább azt megmutatni, amire az edzéseken képes volt. Ehhez képest a kezdőként indult versenyző EB-bajnoki dobogós helyezett lett. Bianka román ellenfelétől hajszál híján kapott ki, a török partnert viszont legyőzte, mert szerinte jobban koncentrált a menetre. A versenyzőnek nincs annál nagyobb öröm, mint hazáját képviselve ott lenni a legjobb három között, s a tizennégy órás hazaút utáni itthoni fogadtatás pedig még felemelőbb volt. Horváth Bianka attól, hogy példakép lett, még maga nem változik meg, legfeljebb környezete viszonyul hozzá másként.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 24.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.